Njål Sparbo

Njål Sparbo har siden debuten i 1991 vært en av Norges mest aktive og allsidige sangere, med et repertoar som spenner over romanser, opera, kirkemusikk, tidlig musikk og samtidsmusikk. Han har hatt solistengasjementer med alle større kor og orkestre i Norge og har hatt konserter over hele Europa, i Russland, Japan og USA. Han opptrer jevnlig på festivaler, operascener, i radio og fjernsyn og har medvirket på 30 plateinnspillinger. Hans interesse for samtidsmusikk har ført til tallrike urfremføringer. Sparbo er…

Sorter etter:

Njål Sparbo har siden debuten i 1991 vært en av Norges mest aktive og allsidige sangere, med et repertoar som spenner over romanser, opera, kirkemusikk, tidlig musikk og samtidsmusikk. Han har hatt solistengasjementer med alle større kor og orkestre i Norge og har hatt konserter over hele Europa, i Russland, Japan og USA. Han opptrer jevnlig på festivaler, operascener, i radio og fjernsyn og har medvirket på 30 plateinnspillinger. Hans interesse for samtidsmusikk har ført til tallrike urfremføringer.

Sparbo er blitt tildelt en rekke priser og stipendier, bl.a. Kirsten Flagstads pris, Ingrid Bjoners stipend, Statens arbeidsstipend og et forskningsprosjekt i Stipendprogrammet for kunstnerisk utviklingsarbeid. I 2007 fremførte han samtlige av Griegs sanger under en konsertserie på syv konserter, og han fikk Griegprisen for sitt bidrag til å fornye den musikalske tolkningstradisjonen i Griegs sanger, særlig ved å få frem den dramatiske spennvidden.

Mai 2014