Marianna Shirinyan

Marianna Shirinyan ble født inn i en musikerfamilie i Yerevan, Armenia. Hun utviklet tidlig en kjærlighet for fiolinrepertoaret, og hennes familie bestemte raskt at hun skulle spille piano for å akkompagnere alle fiolinistene i hjemmet. Selv om dette i utgangspunktet ikke var en ønskelig avgjørelse fra Mariannas side, begynte likevel en lang reise for å bli kjent med instrumentet og repertoaret, som til slutt utviklet seg til en kjærlighet for instrumentet. Hun påbegynte sine musikalske studier ved musikkonservatoriet Komitas i…

Sorter etter:

Marianna Shirinyan ble født inn i en musikerfamilie i Yerevan, Armenia. Hun utviklet tidlig en kjærlighet for fiolinrepertoaret, og hennes familie bestemte raskt at hun skulle spille piano for å akkompagnere alle fiolinistene i hjemmet. Selv om dette i utgangspunktet ikke var en ønskelig avgjørelse fra Mariannas side, begynte likevel en lang reise for å bli kjent med instrumentet og repertoaret, som til slutt utviklet seg til en kjærlighet for instrumentet. Hun påbegynte sine musikalske studier ved musikkonservatoriet Komitas i Yerevan, etterfulgt av videre studier ved Musikhochschule Lübeck i Tyskland.

Etter å ha vunnet fem priser ved ARD International Music Competition i Munich i 2007, skjøt hennes internasjonale karriere som solist og kammermusiker fart, og den har utviklet seg imponerende stødig fremover siden den tid. Hun har opptrådt på en rekke internasjonale festivaler som Schwetzinger Festspiele, MDR Music Festival i Tyskland, Midsummer Music på Island, Risør, Stavanger Internasjonale Kammermusikkfestival og fremført Griegs pianokonsert ved Festspillene i Bergen, samt opptrådt med orkestre som det Danske Nasjonale Symfoniorkester, Postdamer Kammerakademie, Bavarian Radio Symfoniorkester og Oslo, Helsinki og København Filharmoniske orkestre, med dirigenter som Lawrence Foster, Zoltan Kocsis, Antonello Manacorda, Lan Shui, Krystof Urbanski og Joshua Weilerstein.

I løpet av sesongen 2013-2014 var Marianna Artist in Residence ved Odense Symfoniorkester, og har hatt samme rolle siden 2014 i Diamant Ensemble i København. Marianna har en betydelig diskografi med album, som alle har blitt entusiastisk mottatt av internasjonale anmeldere og et internasjonalt publikum. Siden sin bosettelse i Danmark har Marianna mottatt en rekke priser for hennes bidrag til dansk kulturliv, inkludert dansk radio P2s Artistpris. Marianna er også professor ved Norges musikkhøgskole i Oslo, Steinway-artist og kunstnerisk leder ved Fejoe Chamber Music Festival i Danmark.

Jan 2017