Jonas Båtstrand

Jonas Båtstrand er født i 1973 og kommer fra Nøtterøy. Han er utdannet ved Norges musikkhøgskole og har også solistdiplom fra Guildhall School of Music and Drama i London. Han har studert med Zakhar Bron, Camilla Wicks og Miguel Negri i Tyskland, USA og Italia. Han har også spilt for mestere som Ruggiero Ricci og Yehudi Menhuin. Han har vunnet flere priser i løpet av studietiden, bant annet Æresprisen i Sparre Olsen-konkurransen. Han var kunstnerisk leder og initiativtager til Sommerkonsertene…

Sorter etter:

Jonas Båtstrand er født i 1973 og kommer fra Nøtterøy. Han er utdannet ved Norges musikkhøgskole og har også solistdiplom fra Guildhall School of Music and Drama i London. Han har studert med Zakhar Bron, Camilla Wicks og Miguel Negri i Tyskland, USA og Italia. Han har også spilt for mestere som Ruggiero Ricci og Yehudi Menhuin. Han har vunnet flere priser i løpet av studietiden, bant annet Æresprisen i Sparre Olsen-konkurransen.

Han var kunstnerisk leder og initiativtager til Sommerkonsertene Levende klassisk i Tønsberg i 2006 og har deltatt på festivaler som Oslo Grieg festival og Cafe de concert festivalen i Fredrikstad. Han har ledet Fredrikstad Kammerorkester ved en rekke konserter i Norge og Sverige bl.a. ved Stenungsund Kammermusikk festival 2011.

Jonas er også kunstnerisk leder for Christiania Ensemblet, som har som agenda å fremføre ukjente verker fra gullalderen i norsk musikkliv. De har bl.a. framført Sinding og Borgstrøms klaverkvintetter med pianisten Christian Ihle Hadland. I 2010 gav han ut sin debut-CD med førstegangsinnspillingen av Hjalmar Borgstrøm (1864-1925) sin fiolinkonsert på Simax. Den fikk 6-er på terningen i bl.a. Aftenposten og musikkmagasinet Klassisk. Han har senere gitt ut Borgstrøms komplette verker for fiolin og piano (PSC1237) og verker av Sinding, Irgens-Jensen og Halvorsen (PSC1335).

Sept. 2020