Johannes Weisser

Johannes Weisser (f. 1980) studerte ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Det Kgl. Danske Operaakademi med Susanna Eken. Han har på kort tid skapt seg et navn som en av de mest spennende og fremadstormende Skandinaviske sangere, allerede med et stort repertoar som strekker seg fra Monteverdi til Weill og Britten. 23 år gammel debuterte han ved Den Norske Opera som Masetto i Don Giovanni. Weisser har etter dette opptrådt ved Théâtre de La Monnaie Brussels, Royal Danish Opera, Komische…

Sorter etter:

Johannes Weisser (f. 1980) studerte ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Det Kgl. Danske Operaakademi med Susanna Eken. Han har på kort tid skapt seg et navn som en av de mest spennende og fremadstormende Skandinaviske sangere, allerede med et stort repertoar som strekker seg fra Monteverdi til Weill og Britten. 23 år gammel debuterte han ved Den Norske Opera som Masetto i Don Giovanni.

Weisser har etter dette opptrådt ved Théâtre de La Monnaie Brussels, Royal Danish Opera, Komische Oper Berlin, Salzburg Festival, Innsbrucker Festwochen der Alten Musik and Festspielhaus Baden-Baden i roller som Leporello, Masetto og tittelrollen i Don Giovanni, Guglielmo i Così fan tutte, Papageno i Die Zauberflöte, Schaunard i La Bohème, Giove i Cavallis La Calisto og Valens i Handels Theodora. Johannes Weisser har arbeidet med dirigenter som René Jacobs, Fabio Biondi, Rinaldo Alessandrini, Philippe Herreweghe, Adam Fischer, Kirill Petrenko, Daniel Reuss, Andreas Spering, Christoph Spering, Alfredo Bernardini, Francesco Corti og Lars Ulrik Mortensen.

Johannes Weisser er ettertraktet som solist til konserter og oratoriefremførelser, og han opptrer jevnlig i konsertsaler og under festivaler over hele Europa. Også i romanserepertoaret har Weisser en helt særegen formidlingsevne, og våren 2007 gjennomførte han en stor recital-turne i Skandinavia, inklusive konserter sammen med Leif Ove Andsnes.

Johannes Weisser har spilt inn tittelrollen i Don Giovanni, Telemanns Brockes Passion og Haydns Die Schöpfung med René Jacobs for Harmonia Mundi.

Juli 2009