Ingerine Dahl

Ingerine Dahl (1980) ble født inn i en musikalsk familie i Stavanger, Norge. Hun begynte å spille fiolin i en alder av tre år og fortsatte fiolinstudiene i hjembyen og deretter i København, Lausanne og på "Mozarteum" i Salzburg. Hun avsluttet med å ta en andre mastergrad ved Norsk musikkhøgskole og markerte avslutningen med en storslått debut i Universitets Aula i 2018. Hun har vunnet flere nasjonale og internasjonale priser og priser både som solist og som kammermusiker. Ingerine har…

Sorter etter:

Ingerine Dahl (1980) ble født inn i en musikalsk familie i Stavanger, Norge. Hun begynte å spille fiolin i en alder av tre år og fortsatte fiolinstudiene i hjembyen og deretter i København, Lausanne og på "Mozarteum" i Salzburg. Hun avsluttet med å ta en andre mastergrad ved Norsk musikkhøgskole og markerte avslutningen med en storslått debut i Universitets Aula i 2018. Hun har vunnet flere nasjonale og internasjonale priser og priser både som solist og som kammermusiker.
Ingerine har siden 2004 vært assisterende 2. konsertmester i Stavangers symfoniorkester, er grunnleggeren av Skasei strengtrio som har hatt vellykkede turer til Skandinavia, Italia, Sør-Afrika og Frankrike, Stavanger Katedralensemble og Ingerine & Milan DUO. Hun gjestene som konsertmester forskjellige orkestre og kammerensembler og underviser ”Unge talenter” i samarbeid med Barratt-Due/Senter for talentutvilkling. Solorepertoaret hennes har et bredt spekter fra tidlig barokk og eksperimenter med måter å fremføre «klassikere» på til helt nyskrevet musikk eller til og med gratis improvisasjoner.Hun har vært solist med orkestre i Norge, Danmark, Østerrike, Italia og Canada og har spilt verk av Svendsen, Bach, Telemann, Vivaldi, Mendelssohn, Saint-Säens, Beethoven, Mozart, Piazzolla, Pärt, Prokofiev og Mikalsen.
Ingerine Dahl spiller på J.B.Vuillaume "Ole Bull" fiolin fra 1848-1850 på vennlig lån av Dextra Musica. Hun fremførte verdenspremieren på Jan Erik Mikalsens Fiolinkonsert med SSO i oktober 2017 og «Solitude», en teaterforestilling for solo fiolin, kammerorkester og dansende barn på Festspillene i Bergen i juni 2017, til strålende kritikker. «Solitude» har sin Oslo-premier i september 2019.

Aug 2019