Henrik Ødegaard

Henrik Ødegaard (1955) er utdannet musikklærer fra Norges musikkhøgskole (1977), organist fra Bergens Musikkonservatorium i 1980 og komponist (diplomeksamen) fra Norges musikkhøgskole i 1990 med Lasse Thoresen som lærer. 1989-90 studerte han også komposisjon med Tristan Keuris i Utrecht, Holland. Han er dessuten utdannet gregoriansk korleder fra musikkonservatoriet i Paris. Hans komposisjoner dekker alle genre, med hovedvekt på vokalmusikk. Norsk folkemusikk og gregoriansk sang er inspirasjonskilder som ofte klinger videre i hans verk. Ødegaard har arbeidet mye med å beholde…

Sorter etter:

Henrik Ødegaard (1955) er utdannet musikklærer fra Norges musikkhøgskole (1977), organist fra Bergens Musikkonservatorium i 1980 og komponist (diplomeksamen) fra Norges musikkhøgskole i 1990 med Lasse Thoresen som lærer. 1989-90 studerte han også komposisjon med Tristan Keuris i Utrecht, Holland. Han er dessuten utdannet gregoriansk korleder fra musikkonservatoriet i Paris. Hans komposisjoner dekker alle genre, med hovedvekt på vokalmusikk. Norsk folkemusikk og gregoriansk sang er inspirasjonskilder som ofte klinger videre i hans verk. Ødegaard har arbeidet mye med å beholde en autentisk, etnisk stil i arrangementer av folkemusikk. Han har skrevet mye til amatører og barn, og skapt musikalske møter mellom disse og profesjonelle musikere. I hans senere verk har han eksperimentert med ikketempererte intervaller og overtonesang.

Ødegaard var i perioden 1982-2006 ansatt som organist og korleder i Sauherad kommune, Telemark, midt i et levende folkemusikkmiljø. Etter hvert har denne musikktradisjonen spilt en stadig større rolle i hans komposisjoner. Bruk av mikrotonalitet som melodisk element er en del av Ødegaards tilnærming til dette stoffet. Han har arbeidet mye med hardingfele og har dessuten et omfattende samarbeid med Oslo Kammerkor og Vest-Oppland Kammerkor om arrangering av norske folketoner. Siden 2006 har Ødegaard komponert på heltid.

2008