Arctic Philharmonic Chamber Orchestra

Arktisk Filharmoni Et godt stykke nord for polarsirkelen finner du verdens yngste og nordligste profesjonelle orkesterinstitusjon. Siden opprettelsen i 2009 har organisasjonen blitt en av Nord-Norges største og mest aktive kulturinstitusjoner. Hvert år setter orkesteret opp ca 200 forestillinger- og konserter. Orkesterets musikere veksler mellom ulike ensembleformater på fast basis, noe som betyr at du i løpet av en sesong kan oppleve alt fra mindre kammergrupper via sinfonietta og kammerorkester til fullt symfoniorkester og operaproduksjoner. Arktisk Filharmoni søker etter å…

Sorter etter:

Arktisk Filharmoni
Et godt stykke nord for polarsirkelen finner du verdens yngste og nordligste profesjonelle orkesterinstitusjon. Siden opprettelsen i 2009 har organisasjonen blitt en av Nord-Norges største og mest aktive kulturinstitusjoner.
Hvert år setter orkesteret opp ca 200 forestillinger- og konserter. Orkesterets musikere veksler mellom ulike ensembleformater på fast basis, noe som betyr at du i løpet av en sesong kan oppleve alt fra mindre kammergrupper via sinfonietta og kammerorkester til fullt symfoniorkester og operaproduksjoner.
Arktisk Filharmoni søker etter å konsolidere kunstens posisjon i nord. Dette fokuset reflekteres i orkesterets programmering og vårt arbeid med publikumsutvikling.
Orkesteret ønsker åpresentere ny norsk musikk og ha et særlig fokus på nordområdene, samtidig som vi skal forvalte et bredt spekter av vår felles musikkarv, inklusiv det samiske og densamiske regionen.
Arktisk Filharmoni er jevnlig bestiller av nyskrevne verk og fokuserer på å ha et høyt antall forestillinger og innspillinger. Vi samarbeider med nordnorske band og artister fra andre musikksjangre, inkludert jazz, pop, folkemusikk og joik – i et forsøk på å styrke profilen til regionens musikkliv, nasjonalt og internasjonalt.
September 2019