De Beste – Trygve Hoff

TRYGVE HOFF: Nordnorsk julesalme · Et lys i mørketida · Bånsull i advent · Ka skal vi gjøre til jul · Kjærlighetsvise i mørketid · I natt såg vi Pan · Dele med dæ · Rorbuvalsen · Aillt e stampa · Jentan på fileten · Credo i svartmer…, kvitt og rødt · Vals i august · Du e så go' · Sommardrøm · Sommersalme · Fiin gammel årgang · G. BELFIORE, JULIO IGLESIAS, M. BALDUCCI, R. ARCUSA: Hei ·
STÅLE HOFF, TERJE BLICHFELDT: Folk e så bra · SVEIN GUNDERSEN: Har en drøm · Snart gryr en dag · TERJE BLICHFELDT: Morralåt · TRAD. , TRYGVE HOFF: Trålergasten sier ha det

Trygve Hoff - De Beste Inneholder "NORDNORSK JULESALME" + flere sanger som ikke er utgitt tidligere.

Den vakre låten «Nordnorsk julesalme» er det mange som kjenner til, og på «Trygve Hoff – De beste» kan man høre Trygves versjon – orginalen som aldri ført har vært utgitt.

kr 139

Trygve Hoff – De beste

Trygve Hoff – fra Rognan, Saltdal kommune i Nordland, ga ut fem langspillplater i perioden 1980 – 1986. Fra disse LP-ene er det nå plukket ut 18 sanger til denne nye samlingen, samtidig som man får høre fire sanger fra adventsprogrammet «Lyset i mørketida», som NRK sendte julen 1985. Den vakre låten «Nordnorsk julesalme» er det mange som kjenner til, og på «Trygve Hoff – De beste» kan man høre Trygves versjon – orginalen som aldri ført har vært utgitt.

Med denne og de 21 andre låtene kan man fordype seg i en liten del av sangskatten til Trygve Hoff – og ettersom det er mange andre sanger som også burde vært med på en samleplate – er denne nye utgivelsen blitt kalt vol 1.

More

Trygve Hoff – De beste

Ikke utgitt tidligere

Cd-en åpner med fire sanger fra adventsprogrammet "Lyset i mørketida", et samarbeidsprosjekt med kunstneren Karl Erik Harr som lagde alle illustrasjonene. Det er fra dette adventsprogrammet som NRK sendte på tv til jul 1985, og som forteller om nordnorske juletradisjoner, du finner den utrolig vakre "Nordnorsk julesalme". Mange kor har hatt denne på sitt repertoar i årevis. Det finnes også et utall av innspillinger av denne sangen som nå er blitt vår nye julesalme, og som også er gitt plass i vår nye salmebok. I denne samlingen kan vi presentere Trygves versjon, orginalen, som aldri før har vært gitt ut – verken på vinyl eller CD. Trygve skrev i alt 11 melodier med egne tekster til nevnte adventsprogram som ble spilt inn i Trygves heimbygd, på bygdetunet.

Kokfesk & Ballader

Trygve var overalt, og han drev med alt. Man kan lese mer om hans liv i tekstheftet til "Kokfesk & Ballader". Denne CD-samlingen ble utgitt i 2008 og inneholder 40 sanger, samt en mengde informasjon og bilder. Trygves viser er like mangfoldige som mannen selv. Har man ikke vært borti Trygves viser , så har man kanskje likevel vært borti "Har en drøm", for å nevne sangen som bidro til Jørn Hoels stjernestatus. Denne finner man også i Trygves utgave på denne CD-en.

G. Belfiore |Julio Iglesias |M. Balducci |R. Arcusa |Ståle Hoff |Svein Gundersen |Terje Blichfeldt |Trad. |Trygve Hoff

Utgivelsesdato: 28.11.2014

EAN : 7033662044771

Katalognummer: GRCD4477

Priskategori : CD