Tightrope Walker – Sigyn Fossnes

DAG EGIL NJAA: Morphogenesis · HENRIK HELLSTENIUS: Book of Songs · JON ØIVIND NESS: Dead Kitten in the Trash · MARK ADDERLEY: Tightrope Walker · OLE-HENRIK MOE: Eraser's Edge · SVEN LYDER KAHRS: Da lontano cosimer… vicino

Sigyn Fossnes, violin · Einar Henning Smebye, piano

En mer dedikert og engasjert platedebutant skal man lete lenge etter – det slår virkelig gnister av Sigyn Fossnes sitt fiolinspill!

kr 139

Dedikert og engasjert platedebut

Tightrope Walker inneholder, med et unntak, musikk av norske komponister som er skrevet for eller urfremført av Sigyn Fossnes. Sigyn har særlig vært opptatt av moderne fiolinteknikker og mikrotonalitet, og debutplaten er en forrykende fremvisning av hva som faktisk finnes av muligheter i dette instrumentet. Hør for eksempel på Eraser’s Edge av Ole Henrik Moe. En hypnotiserende overtone-duo mellom fiolinen og en pulserende groove spilt på tre dype strenger i klaveret (dempet med viskelær). Eller Ness’ vakre og melankolske beretning om den lille kattungens endelikt. Elektronikk spiller selvsagt også med i det moderne fiolinunivers, og Hellstenius og Njaa lar fiolintonen være grunnlaget for et lydbilde som består av langt mer enn fiolin alene. Ja, i Morphogenesis knyter komponisten båndet mellom romantikkens fiolinideal – i hendene på virtuosen som trollbandt sitt publikum – og vår tids parallell i el-gitaren. Med full vreng og volumknotten på 11, selvfølgelig.

I løpet av de siste årene har Sigyn Fossnes gjort seg stadig sterkere bemerket som en fremragende fiolinist og kunstner med stor integritet. Som medlem av strykekvartetten Ametri ble hun nominert til Spellemannprisen i 2001, og året etter ga hun en stor solokonsert i Kulturkirken Jakob som for alvor plasserte henne i publikum og kritikernes bevissthet.

Dag Egil Njaa |Einar Henning Smebye |Henrik Hellstenius |Jon Øivind Ness |Jørn Pedersen |Mark Adderley |Ole Henrik Moe |Sigyn Fossnes |Sven Lyder Kahrs

Utgivelsesdato: 24.10.2005

EAN : 7044581350362

Katalognummer: ACD5036

Priskategori : CD