Ingrid Andsnes

Ingrid Andsnes (født 1978, fra Karmøy) er en av norges mest ettertraktede pianister. Hun har studert hos Joan Havill ved Guildhall School of Music and Drama i London og, som sin bror Leif Ove, hos Jiri Hlinka ved Barrat Due Musikkinstitutt i Oslo. Hun har vunnet både nasjonale og internasjonale priser for sitt spill, blant annet Janácekprisen i Firkusnykonkurransen i Tsjekkia i 2003. Andsnes har samarbeidet med de aller fremste musikerne i Norge, som Solveig Kringlebotn, Håvard Gimse, Arve Tellefsen…

Sort by:

Ingrid Andsnes (født 1978, fra Karmøy) er en av norges mest ettertraktede pianister. Hun har studert hos Joan Havill ved Guildhall School of Music and Drama i London og, som sin bror Leif Ove, hos Jiri Hlinka ved Barrat Due Musikkinstitutt i Oslo. Hun har vunnet både nasjonale og internasjonale priser for sitt spill, blant annet Janácekprisen i Firkusnykonkurransen i Tsjekkia i 2003.

Andsnes har samarbeidet med de aller fremste musikerne i Norge, som Solveig Kringlebotn, Håvard Gimse, Arve Tellefsen og Det Norske Solistkor. Hun er en populær solo- og kammermusiker på norske festivaler og har mottatt en rekke stipender og legater, blant annet et treårig arbeidsstipend fra Statens Kunstnerstipend. Ingrid Andsnes har medvirket på flere utgivelser, blant annet mottok hun strålende kritikker for sin innspilling av Mozarts klaverkonsert nr 12 i A-dur, sammen med Telemark kammerorkester i 2010.

Ingrid Andsnes er en musiker som formidler musikken med en insisterende ærlighet, i alle epoker av den klassiske musikken. Samtidig er hun opptatt av å utforske grenser og former i den tradisjonelle klassiske musikken, blant annet bestilte og fremførte hun et verk av komponist Ørjan Matre, “Duett for solo piano” – et verk for solo piano og samtidsdanser. Høsten 2012 spilte hun Beethovens monumentale verk “Diabellivariasjonene” i oppsetningen av “33 variasjonar” på Det Norske Teatret. I 2015 ga hun ut albumet ’33 + 1’ med Diabellivariasjonene og Lars Petter Hagens ‘Diabelli Cadenza’, lansert med konsert i Carnegie Hall til strålende mottakelse.

Desember 2017