Frida Ånnevik

Sorry, this entry is only available in Norsk.Det finnes stemmer som ikke gir deg noe valg. Stemmer som får deg til å stoppe opp. Som får deg til å glemme hva du drev med. Du bare må høre hva de har å si. Frida Ånnevik har en sånn stemme. Frida Ånnevik er opprinnelig fra Ridabu utenfor Hamar. Hun har holdt på med musikk og teater hele oppveksten. De siste årene har hun studert ved rytmisk linje (tidl.konservatoriet) på UiA i…

Sort by:

Sorry, this entry is only available in Norsk.

Det finnes stemmer som ikke gir deg noe valg. Stemmer som får deg til å stoppe opp. Som får deg til å glemme hva du drev med. Du bare må høre hva de har å si. Frida Ånnevik har en sånn stemme.

Frida Ånnevik er opprinnelig fra Ridabu utenfor Hamar. Hun har holdt på med musikk og teater hele oppveksten. De siste årene har hun studert ved rytmisk linje (tidl.konservatoriet) på UiA i Kristiansand, og gjør i år ferdig sin master ved samme studiested. Hovedinstrumentlærere har vært Hilde Norbakken og Torun Eriksen.

I kristiansand har hun hatt flere prosjekter som låtskriver, arrangør og vokalist, blant annet band som ”Early mornings”; en pop/jazz-kvartett, og ”schwung”; en duo av bass og vokal som hun har jobbet fram sammen med bassist Astrid Rennemo. Dette prosjektet fikk Telenors talentpris i Kristiansand i 2008. Sammen har de også dannet grunnlaget for konseptet ”Midtvinterlyd”, en julekonsert som de har spilt ulike steder de siste to årene sammen med Elisabeth Nesset på trommer. Frida har også gjort andre typer prosjektoppdrag, blant annet musikalsk medvirkning under flere av jubileumsarrangementene i forbindelse med Hamsun-markeringen i Grimstad i fjor.

Soloprosjektet Frida Ånnevik som nå kommer på plate ble for alvor startet i 2008, med demoinnspilling sommeren 2009. Det var som følge av denne demoen at Frida ble tildelt Grappas debutantpris i oktober samme år. Tidligere vinnere er Valkyrien allstars, Gjermund Larsen og Siri Nilsen.

2009