Wenche Myhre

Wenche Myhre er kjent som en av Skandinavias største entertainere. Siden sitt gjennombrudd på 1960-tallet har hun hatt en eventyrlig karriere og blitt en enormt populær artist både her hjemme, men også internasjonalt. Ikke minst har hun slått igjennom i Tyskland der hun regnes som en av de aller mest kjente og kjære artistnavnene. Myhre er en svært allsidig artist og har vunnet publikums hjerter gjennom sitt virke som sanger, komiker, revyartist og programleder. Myhre har en enorm plateproduksjon på…

Sorter etter:

Wenche Myhre er kjent som en av Skandinavias største entertainere. Siden sitt gjennombrudd på 1960-tallet har hun hatt en eventyrlig karriere og blitt en enormt populær artist både her hjemme, men også internasjonalt. Ikke minst har hun slått igjennom i Tyskland der hun regnes som en av de aller mest kjente og kjære artistnavnene. Myhre er en svært allsidig artist og har vunnet publikums hjerter gjennom sitt virke som sanger, komiker, revyartist og programleder.

Myhre har en enorm plateproduksjon på mange hundretalls titler å vise til, og i tillegg til de norske utgivelsene har hun et stort antall danske, svenske og tyske utgivelser bak seg. Hun har solgt til sølv, gull og platina utallige ganger.

Myhre har opptrådt med en rekke berømte artister i løpet av sin karriere. I tillegg har hun sunget med flere store orkestre, deriblant Kringkastingsorkesteret. Hun er kjent som en fantastisk liveartist og selv elsker hun å opptre og være i kontakt med publikum. Faktisk skrev hun seg inn i historien da hun som første norske artist hadde eget show i Oslo Spektrum i 1997! Hun har stått på scener verden over, representert både Norge og Tyskland flere ganger i Melodi Grand Prix og har gjennomført en rekke turneer i Europa. Hun har de siste årene vært aktuell med ulike shows og turneer, nå sist med den kritikerroste ”Wenche in Concert” der hun opptrer med Kringastingsorkestert og dirigent Anders Eljas.

Opp gjennom årene er Myhre blitt tildelt en mengde priser og utmerkelser, blant andre Spellemannprisen i klassen Vokalist for albumet Wenche (1976), Leif Justers ærespris (1988) og Hedersprisen under Spellemannprisen (2003). Hun er dessuten utnevnt til Ridder av 1. klasse i St. Olavs Orden (2004) og fikk i 2008 KORK-prisen.

15.f ebruar 2013 fyller Wenche Myhre 66 år. I den anledning reiser hun ut på turné og gir ut ny plate – med kjente og kjære slagere og noen helt nyskrevne låter av Åge Aleksandersen og Hanne Sørvaag.

www.wenchemyhre.no/

Mai 2011