Valkyrien Allstars

Valkyrien Allstars er en suksess uten sidestykke i det norske folkemusikkmiljøet og gruppens lekne sjangerblanding har gjort dem populære også utenfor folkemusikkens grenser. Gruppen har gitt nytt liv til den norske folkemusikken og opparbeidet seg en helt unik musikalsk stil. Valkyrien Allstars består av Tuva Livsdatter Syvertsen (hardingfele og vokal), Erik Sollid (hardingfele) og Ola Hilmen (hardingfele). Trioen gjorde seg for alvor bemerket under Folkelarm i Oslo høsten 2005. I 2006 kvalifiserte seg til fjernsynsprogrammet Kjempesjansen der de oppnådde finaleplass.…

Sorter etter:

Valkyrien Allstars er en suksess uten sidestykke i det norske folkemusikkmiljøet og gruppens lekne sjangerblanding har gjort dem populære også utenfor folkemusikkens grenser. Gruppen har gitt nytt liv til den norske folkemusikken og opparbeidet seg en helt unik musikalsk stil. Valkyrien Allstars består av Tuva Livsdatter Syvertsen (hardingfele og vokal), Erik Sollid (hardingfele) og Ola Hilmen (hardingfele).

Trioen gjorde seg for alvor bemerket under Folkelarm i Oslo høsten 2005. I 2006 kvalifiserte seg til fjernsynsprogrammet Kjempesjansen der de oppnådde finaleplass. Samme år ble Valkyrien Allstars de første vinnerne av den nyopprettede musikkprisen Grappas debutantpris. Dermed vant de platekontrakt i regi av Grappa Musikkforlag (Heilo) og satte i gang med arbeidet med deres debutalbum. I 2008 ble de kåret til Årets Folkemusikkartist under Folkelarm i Oslo.

Med utgangspunkt i tradisjonelle folketoner eksperimenterer gruppen ved å blande stiler og sjangere. Slik har de utviklet et helt eget og uttrykk som er nyskapende og internasjonalt. I oktober 2007 kom debutalbumet Valkyrien Allstars som solgte raskt til platina og gjorde kritikerne var fra seg av begeistring. Ikke minst toppet den populære singlen ”Å gjev du batt meg” både salgs- og singlelister. For albumet ble gruppen beæret med Spellemannprisen 2007 i klassen Årets nykommer. I august 2009 kom det sterke oppfølgeralbumet To måner som blant annet består av vakre tonesettinger av tekster skrevet av Halldis Moren Vesaas, Olav H. Hauge, Henrik Ibsen og William Shakespeare. Albumet fikk strålende omtaler og befestet Valkyrien Allstars posisjon som et av våre mest spennende band. De to CD-utgivelsene er også blitt gitt ut som en dobbel LP-utgivelse.

Valkyrien Allstars er kjent for sine kraftfulle og bergtakende opptredener og er et av våre mest populære liveband. De har spilt over hele Norge og har holdt konserter i land som Holland, Ukraina, Russland, Japan og USA.

Mai 2011