Tøyen Fil og Klafferi (TFK)

Navnet Tøyen Fil og Klafferi kommer fra en tenkt klangfabrikk grunnlagt i 2010 på Tøyen i Oslo, der instrumentene filer og klaffer, stryker og blåser nye musikkverk. Fabrikkarbeiderne deler en stor lidenskap for å utvikle og fremføre ny musikk, og deres store utforskertrang gjør at de arbeider innenfor et vidt spekter av forskjellige sjangre. Kvartetten inviterer komponister med ulik bakgrunn og musikalsk ståsted til å skrive for ensemblet. De siste ti årene har TFK urfremført tallrike komposisjoner og inngått samarbeid…

Sorter etter:

Navnet Tøyen Fil og Klafferi kommer fra en tenkt klangfabrikk grunnlagt i 2010 på Tøyen i Oslo, der instrumentene filer og klaffer, stryker og blåser nye musikkverk. Fabrikkarbeiderne deler en stor lidenskap for å utvikle og fremføre ny musikk, og deres store utforskertrang gjør at de arbeider innenfor et vidt spekter av forskjellige sjangre. Kvartetten inviterer komponister med ulik bakgrunn og musikalsk ståsted til å skrive for ensemblet.
De siste ti årene har TFK urfremført tallrike komposisjoner og inngått samarbeid med mange norske og utenlandske komponister, som Hafdís Bjarnadottir, Jon Øivind Ness, Julian Skar, Gudmundur Steinn Gunnarsson, Lars Skoglund, Carola Bauckholt, Ylva Lund Bergner, Lars Myrvoll, Kristine Tjøgersen, Bergrun Snæbjørnsdottir, Christian Blom, Jessica Sligter, Klaus Holm, Roberta Lazo Valenzuela og Jorge Gómez Elizondo.
TFK har turnert i store deler av Norden, og hatt fruktbart samarbeid med institusjoner for samtidsmusikk i Europa, som Ultimafestivalen, Only Connect-festivalen, PhonoFemme i Wien, Bruckner Universitetet i Linz, EMS i Stockholm, Atalante i Gøteborg, Sláturtíð- festivalen, Reykjavik Art Museum og MENGI i Reykjavik, NOTAM, Bomuldsfabrikken i Arendal og nyMusikk Oslo, Trondheim og Bergen.
Hanne Rekdal – fløyter og fagott
Kristine Tjøgersen – klarinetter
Eira Bjørnstad Foss – fiolin
Tove Margrethe Erikstad – cello