Tora Augestad

Tora Augestad (f 1979 Bergen) er sanger og skuespiller med hovedvekt på moderne musikk, kabaret, jazz og musikkteater. Hun er utdannet ved Norges musikkhøgskole og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. I Norge har hun bla. vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkesteret, Kristiansand Symfoniorkester, Cikada og Oslo Sinfonietta. Hun arbeider for tiden med to av Europas fremste ensembler for moderne musikk; Klangforum Wien og Ensemble Modern. Tora er også vokalist i Trygve Seim Ensemble, Music for a While og trioen BOA.…

Sorter etter:

Tora Augestad (f 1979 Bergen) er sanger og skuespiller med hovedvekt på moderne musikk, kabaret, jazz og musikkteater. Hun er utdannet ved Norges musikkhøgskole og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. I Norge har hun bla. vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkesteret, Kristiansand Symfoniorkester, Cikada og Oslo Sinfonietta. Hun arbeider for tiden med to av Europas fremste ensembler for moderne musikk; Klangforum Wien og Ensemble Modern. Tora er også vokalist i Trygve Seim Ensemble, Music for a While og trioen BOA.

I sesongen 2009-10 debuterte hun på Den Norske Opera, Nasjonaloperaen i Warsawa, Theater Basel og på Märzmusik i Berlin. Hun sang i 2010 en av hovedrollene i Beat Furrers nye opera «Wüstenbuch» med regi av Christoph Marthaler. Det førte til videre samarbeid i forestillingene «Meine Faire Dame» og «Lo Stimolatore Cardiaco» på Operaen i Basel. Hun debuterer på Operaen i Zürich i 2012 og spiller på teaterfestivalene i Edinburgh, Avignon, Napoli, Moskva og Paris.
www.toraaugestad.no

Mars 2012