Tine Thing Helseth

Tine Thing Helseth (f. 1987) begynte å spille trompet syv år gammel og er i dag en av de fremste solister i sin generasjon. Blant høydepunktene sesongen 2009/10 var recital-debuten i USA Washington D.C., et nytt besøk hos Ulster Orchestra samt konserter med Norrköping Symfoniorkester, Camerata Bern og en turne i Storbritannia med TrondheimSolistene. Tine Thing Helseths debutalbum (2007) med Det Norske Kammerorkester inneholdt trompetkonserter av Haydn, Hummel, Neruda og Albinoni. Utgivelsen har fått en rekke strålende anmeldelser i internasjonal…

Sorter etter:

Tine Thing Helseth (f. 1987) begynte å spille trompet syv år gammel og er i dag en av de fremste solister i sin generasjon. Blant høydepunktene sesongen 2009/10 var recital-debuten i USA Washington D.C., et nytt besøk hos Ulster Orchestra samt konserter med Norrköping Symfoniorkester, Camerata Bern og en turne i Storbritannia med TrondheimSolistene.

Tine Thing Helseths debutalbum (2007) med Det Norske Kammerorkester inneholdt trompetkonserter av Haydn, Hummel, Neruda og Albinoni. Utgivelsen har fått en rekke strålende anmeldelser i internasjonal presse, og ble utnevnt til årets klassiske utgivelse av Aftenposten. I 2009 ga hun ut albumet «Mitt Hjerte Alltid Vanker», en utgivelse som solgte til ‘gull’ i løpet av tre uker.

Helseth har opptrådt ved en rekke festivaler i Europa, deriblant Schleswig-Holstein, Festspillene I Bergen og Kissinger Summer Festival, hvor hun i 2007 ble tildelt «Luitpold Prize» som den mest fremtredende og interessante unge artisten.

Blant de mange utmerkelsene Helseth har mottatt, kan nevnes Borletti-Buitoni Trust Fellowship 2009, «Årets Nykommer» under Spellemannprisen 2007 (første nominerte klassiske utøver i kategorien), andre pris i «Eurovision Young Musicians Competition» (Virtuos) finalen i Wien 2006, og samme år mottok hun den prestisjetunge «Prins Eugens kulturpris» i Stockholm.

www.tinethinghelseth.com

Feb 2011