POING

POING er et ensemble som består av Rolf-Erik Nystrøm - saxofon, Frode Haltli - akkordeon og Håkon Thelin - kontrabass. POING har blitt nevnt som noen av de viktigste ambassadørene for samtidsmusikk ved at de siden oppstarten i 1999 har presentert musikken gjennom en kommuniserende og uformell konsertform, samtidig som de aldri kompromitterer på å gå i helt dybden av musikken og fremførelsens kvalitet. Dette ga POING Norsk Komponistforenings Årets Utøverpris 2009. De tre musikerne er blant verdens fremste utøvere…

Sorter etter:

POING er et ensemble som består av Rolf-Erik Nystrøm – saxofon, Frode Haltli – akkordeon og Håkon Thelin – kontrabass.

POING har blitt nevnt som noen av de viktigste ambassadørene for samtidsmusikk ved at de siden oppstarten i 1999 har presentert musikken gjennom en kommuniserende og uformell konsertform, samtidig som de aldri kompromitterer på å gå i helt dybden av musikken og fremførelsens kvalitet. Dette ga POING Norsk Komponistforenings Årets Utøverpris 2009. De tre musikerne er blant verdens fremste utøvere på sine instrumenter, både som utøvere av notert musikk og som improvisatører. Dette gjør at POING også får utradisjonelle oppgaver av komponister og festivaler som går utover vanlig interpretasjon, samspill og formidling av samtidsmusikk. De har utviklet et meget tett samspill og en rik erfaring med mange forskjellige musikkstiler. POING har urfremført over 100 verk, i nært samarbeid med komponister som Michael Finnissy, Rolf Wallin, Terry Riley, Volker Heyn, Richard Barrett og Helmut Oehring.

POING ga i 2003 ut sin første CD ”Giants of Jazz” på sitt eget selskap The Legendary Royal Records. I 2006 lanserte de CD nummer to på Jazzaway Records: ”Planet POING”. Ensemblets siste CD ”sur POING”, med musikk av Richard Barrett og Helmut Oehring samt en improvisasjon med den legendariske trommeslageren Paul Lovens ble utgitt på Grappa i 2016.

POING har samarbeidet mye med sin egen generasjons komponister, og har et særlig samarbeid med komponist og sanger Maja S. K. Ratkje. I en årrekke har POING og Maja Ratkje tolket og formidlet sanger knyttet til arbeiderbevegelsen og sosialismen gjennom sine prosjekt ”Wach Auf!” og ”Kapital & Moral”. De har spilt konserter på natt til 1.mai i Oslo og i utlandet, gjerne i samarbeid med lokale sosialistiske kor.

Trioen samarbeider også jevnlig med andre musikere fra hele verden med bakgrunn fra ulike stilarter – både tradisjonell og moderne musikk. Blant annet har POING samarbeidet med svenske, danske, sveitsiske, nepalske, amerikanske, aserbajdsjanske, mongolske, egyptiske, kinesiske, japanske, indiske, iranske, mauritanske, ivorianske, tanzanianske, irske, færøyske, tyske, islandske, finske, bulgarske, peruanske, brasilianske, franske, polske, baltiske, russiske og spanske musikere.

2017