Øyvind Torvund

Øyvind Torvund, f. 1976, er en norsk komponist. Ofte er det en slags paradoksal sammenblanding av elementer som er grunnlaget for musikken hans: melodiske temaer i møte med konseptuelle idéer, akustisk kammermusikk og lyder frambragt av lo-fi-elektronikk og hjemmelagde strengeinstrumenter. Mange av stykkene hans sirkler rundt idéen om en arkaisk musikk, og det naivt idylliske og opprinnelige. Torvund har vært huskomponist for Oslo Sinfonietta og skrevet verk for ensembler som ensemble Ascolta, Ensemble Zwischentöne, Trondheim Symfoniorkester, Plus Minus ensemble og…

Sorter etter:

Øyvind Torvund, f. 1976, er en norsk komponist. Ofte er det en slags paradoksal sammenblanding av elementer som er grunnlaget for musikken hans: melodiske temaer i møte med konseptuelle idéer, akustisk kammermusikk og lyder frambragt av lo-fi-elektronikk og hjemmelagde strengeinstrumenter. Mange av stykkene hans sirkler rundt idéen om en arkaisk musikk, og det naivt idylliske og opprinnelige.
Torvund har vært huskomponist for Oslo Sinfonietta og skrevet verk for ensembler som ensemble Ascolta, Ensemble Zwischentöne, Trondheim Symfoniorkester, Plus Minus ensemble og Yarn/Wire. Han har blitt framført på Donaueschinger Musiktage, Maerz Musik, Ultraschall, Issue Project Room NY, Ultima, Transit, Huddersfield, Other Minds Festival og i Darmstadt Ferienkurse.
Han ble tildelt Arne Nordheims Komponistpris i 2012 og var DAAD-stipendiat i Berlin i 2013.

Juni 2015