Olivier Chassain

Olivier Chassain ble født i Paris i 1957. Ved det nasjonale konservatoriet for musikk og dans (Conservatoire National Supérieur de Musique et Danse) vant han i 1982 første pris for gitar i klassen til Alexander Lagoya, pluss priser i harmonilære og kontrapunkt. I dag er Chassains karrière fordelt på tre felt: – en konsertkarrière, med en internasjonal dimensjon siden han i 1988 vant første pris i «The Guitar Foundation of America international competition». Han var den første ikke-amerikaner som vant…

Sorter etter:

Olivier Chassain ble født i Paris i 1957. Ved det nasjonale konservatoriet for musikk og dans (Conservatoire National Supérieur de Musique et Danse) vant han i 1982 første pris for gitar i klassen til Alexander Lagoya, pluss priser i harmonilære og kontrapunkt.

I dag er Chassains karrière fordelt på tre felt:
– en konsertkarrière, med en internasjonal dimensjon siden han i 1988 vant første pris i «The Guitar Foundation of America international competition». Han var den første ikke-amerikaner som vant denne prisen. Han inviteres regelmessig til konserter og master-klasser på alle kontinenter.
– en komponistkarrière: han har komponert en rekke verk, hovedsakelig for gitar, og gitt ut pedagogiske hefter som «Patchwork» og «Ad hoc».
– en pedagogisk karrière som begynte i Orléans i 1978 da han etterfulgte sin første lærer, Roger Généraux, og som ble fullført ved utnevnelsen til konservatoriet i Bordeaux i 1992, og i 1994, da han etterfulgte læremesteren Alexander Lagoya som professor ved Konservatoriet for Musikk og Dans i Paris.

Olivier Chassain er en glødende forkjemper for samtidsmusikk, og han har fått en rekke solostykker og konserter for gitar dedisert til seg (G.Delerue, S. Dodgson, A. Ruiz-Pipo, T.Pécou, S. Heim, E. Lejet, R. Creuze, A. Riou, A. Margoni). Chassain har spilt inn flere CDer for forskjellige plateselskaper, hvorav Almost a song (Metronome recordings) ble hyllet i spalten ‘Choc’ (Le Monde de la Musique) og ‘Eventail’ i magasinet Classica.

Mai 2009