Maja S. K. Ratkje

Maja Solveig Kjelstrup Ratkje (f. 1973, Trondheim) er komponist og utøver. Hennes musikk er fremført av de aller fleste norske orkestre og sinfoniettaer, samt utøvere som Ensemble Intercontemporain, Klangforum Wien, Fretwork, BBC Scottish Symphony Orchestra, Avanti!, Arve Tellefsen, Trondheim Voices, Det Norske Jentekor, Vertavo, Engegårdkviartetten, Bozzini-kvartetten og Cikada. Hun har blitt portrettert med konserter i Wien Konzerthaus og i regi av Kanadisk Radio i Toronto, vært profilert komponist under Other Minds i San Francisco, og vært festivalkomponist under Trondheim Kammermusikkfestival,…

Sorter etter:

Maja Solveig Kjelstrup Ratkje (f. 1973, Trondheim) er komponist og utøver. Hennes musikk er fremført av de aller fleste norske orkestre og sinfoniettaer, samt utøvere som Ensemble Intercontemporain, Klangforum Wien, Fretwork, BBC Scottish Symphony Orchestra, Avanti!, Arve Tellefsen, Trondheim Voices, Det Norske Jentekor, Vertavo, Engegårdkviartetten, Bozzini-kvartetten og Cikada. Hun har blitt portrettert med konserter i Wien Konzerthaus og i regi av Kanadisk Radio i Toronto, vært profilert komponist under Other Minds i San Francisco, og vært festivalkomponist under Trondheim Kammermusikkfestival, Nordland Musikkfestuke, Avanti! Summer Festival i Finland og ved HCMF i Huddersfield.

Ratkje har vært nominert til Nordisk Råds musikkpris for sin stemmebruk og mottatt Rolf Gammeleng-prisen for deltakelse på over 100 plateutgivelser. Hun var også første komponist til å motta Arne Nordheims komponistpris i 2001. Hennes portrettplate River Mouth Echoes ble i 2008 utgitt på John Zorns plateselskap Tzadik, og hun har gitt ut plater på Rune Grammofon, 2L, ECM, Kontrans og Important Records. I tillegg har hun skrevet om musikk for Morgenbladet og gitt ut boken Eksperimentell kvinneglam på Aschehoug.

www.ratkje.no

jan 2017