Lars Notto Birkeland

Lars Notto Birkeland (f. 1969 i Oslo) er utdannet ved Norges musikkhøgskole, der han studerte orgel med Harald Herresthal, klaver med Hanna-Marie Weydahl, Sigmund Hjelset og Lars Haugbro, og cembalo med Ketil Haugsand. Videre orgelstudier med Kåre Nordstoga i Oslo og Guy Bovet i Sveits, samt deltatt i mesterklasser med Marie-Claire Alain, Jon Laukvik, Luigi Ferdinando Tagliavini og Lionel Rogg m.fl. Birkeland hadde sin debutkonsert som organist i Oslo Domkirke i 1998 og har siden vært aktiv som konsertorganist. Med…

Sorter etter:

Lars Notto Birkeland (f. 1969 i Oslo) er utdannet ved Norges musikkhøgskole, der han studerte orgel med Harald Herresthal, klaver med Hanna-Marie Weydahl, Sigmund Hjelset og Lars Haugbro, og cembalo med Ketil Haugsand. Videre orgelstudier med Kåre Nordstoga i Oslo og Guy Bovet i Sveits, samt deltatt i mesterklasser med Marie-Claire Alain, Jon Laukvik, Luigi Ferdinando Tagliavini og Lionel Rogg m.fl.

Birkeland hadde sin debutkonsert som organist i Oslo Domkirke i 1998 og har siden vært aktiv som konsertorganist. Med Oslo-Filharmonien har han bl.a. flere ganger vært solist i Poulencs orgelkonsert og Saint-Saëns’ orgelsymfoni. Han har også vært solist med andre norske symfoniorkestre og Sveriges Radios Symfoniorkester. Han har hatt konserter ved en rekke festivaler, som Festspillene i Bergen og Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival. Birkeland mottok Statens arbeidsstipend for kunstnere for perioden 2006-2008, bl.a. for å arbeide med Jehan Alains musikk.

Han har også bred erfaring som pianist og dirigent, bl.a. har han arbeidet som kormester og repetitør ved Den Norske Opera. Som kantor i Fagerborg kirke i Oslo siden 2003 har han vært medansvarlig for installasjonen av kirkens nye Goll-orgel (2007).

Sept 2010