Kjell Flem

Kjell Flem som er født i 1943 har vært aktiv på mange felter i det norske musikkliv både som komponist, organist, pianist, musikklærer og kritikker. Han studerte til kantoreksamen ved musikkonservatoriene i Oslo og Bergen fra 1964 til 1969. Etter orgeldebuten i 1968 fikk han Statens Kunstnerstipend som gjorde det mulig for ham å studere i Finland. Der han studerte orgel hos Enzio Forsblom og komposisjon hos Einar Englund og Einojuhani Rautavaara. Senere var han stipendiat ved St. Olaf College,…

Sorter etter:

Kjell Flem som er født i 1943 har vært aktiv på mange felter i det norske musikkliv både som komponist, organist, pianist, musikklærer og kritikker.
Han studerte til kantoreksamen ved musikkonservatoriene i Oslo og Bergen fra 1964 til 1969. Etter orgeldebuten i 1968 fikk han Statens Kunstnerstipend som gjorde det mulig for ham å studere i Finland. Der han studerte orgel hos Enzio Forsblom og komposisjon hos Einar Englund og Einojuhani Rautavaara. Senere var han stipendiat ved St. Olaf College, Minnesota, og Nothern Illinois University i USA, hvor han avla Master of Music i teori og komposisjon. Her studerte han komposition med Arthur Campbell og Oscar Haugland. I 1986/87 hadde han et forskningsstipend fra Japan Foundation for å forske på japansk musikk. Det var i den sammenhengen han fikk anledning til å studere hos Akira Miyoshi. Utover komposisjonsvirksomheten har han undervist i en årrekke ved blant annet U. Phils Skole, Bergen Musikkonservatorium i Bergen og er nå lektor ved Fagerlia videregående skole i sin hjemby Ålesund. Han er også en flittig musikkanmelder. Kjell Flems verkliste er ikke av de største. Han trenger lang tid på å skrive et verk, og grunnen er i følge komponisten at en ikke kan fremtvinge de magiske øyeblikkene!

2002