Geir Inge Lotsberg

Fiolinisten Geir Inge Lotsberg startet allerede i ung alder sin profesjonelle karriere og har markert seg som en av Norges mest aktive kammermusikere. Bak seg har han studier med blant andre Sandor Vègh i Salzburg, Camilla Wicks i Houston og Ana Chumachenco i München, og i 1991 var han med på å danne Oslo Strykekvartett. Han har gitt ut en rekke CD-innspillinger med verk av J. S. Bach, Carl Nielsen og Edvard Grieg, samt to plater viet nyskrevet musikk for…

Sorter etter:

Fiolinisten Geir Inge Lotsberg startet allerede i ung alder sin profesjonelle karriere og har markert seg som en av Norges mest aktive kammermusikere. Bak seg har han studier med blant andre Sandor Vègh i Salzburg, Camilla Wicks i Houston og Ana Chumachenco i München, og i 1991 var han med på å danne Oslo Strykekvartett. Han har gitt ut en rekke CD-innspillinger med verk av J. S. Bach, Carl Nielsen og Edvard Grieg, samt to plater viet nyskrevet musikk for solofiolin.

Lotsberg er også en ettertraktet pedagog og orkesterleder, og de siste årene har han jobbet regelmessig med blant andre Trondheimsolistene og som professor ved Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo. Siden 2007 har Geir Inge Lotsberg spilt på en Joseph Guarnerius filius Andreae fra 1703, stilt til rådighet av Dextra Musica AS, et selskap grunnlagt av Sparebankstiftelsen DnB NOR.

November 2010