Frank Havrøy

Frank Havrøy, født 1969, er sanger, komponist og skuespiller bosatt i Oslo. Han har sin utdanning fra Norges musikkhøgskole og Statens Operahøgskole. Frank har sunget stort sett med alle orkestre i landet og har som sanger deltatt ved de fleste av landets festivaler. Frank har spesielt markert seg innenfor samtidsmusikk og har et uttrykksregister som spenner fra normal klassisk sang til overtonesang, folketoneeffekter og improviserte utvidede vokalteknikker. Havrøy har vært medlem av vokalensemblet Nordic Voices siden 1997. Med dem har…

Sorter etter:

Frank Havrøy, født 1969, er sanger, komponist og skuespiller bosatt i Oslo. Han har sin utdanning fra Norges musikkhøgskole og Statens Operahøgskole. Frank har sunget stort sett med alle orkestre i landet og har som sanger deltatt ved de fleste av landets festivaler. Frank har spesielt markert seg innenfor samtidsmusikk og har et uttrykksregister som spenner fra normal klassisk sang til overtonesang, folketoneeffekter og improviserte utvidede vokalteknikker.
Havrøy har vært medlem av vokalensemblet Nordic Voices siden 1997. Med dem har han turnert verden rundt og gitt ut plater med et stort internasjonalt nedslagsfelt. Nordic Voices blir regnet som et av de fremste vokalensemblene i verden, og deres konsertprosjekter, spesielt innenfor feltene samtidsmusikk og tidligmusikk, har oppnådd stor oppmerksomhet de siste årene. Frank er fra 2019 en av to kunstneriske ledere for Glogerfestspillene.
Frank arbeider aktivt som komponist innenfor flere sjangre. Spesielt har hans verker for kor oppnådd stor utbredelse og mange av disse har kommet inn på standardrepertoaret til noen av de beste korene i landet. Han debuterte i 2011 som skuespiller ved Nationaltheatret med barneteaterstykket ”Istialia” og har siden vært aktiv innenfor sceneprosjekter, spesielt innenfor musikkteater. Frank Havrøy avsluttet i 2015 sitt doktorgradsarbeid om ensemblesang og mottok for det graden av PhD, og arbeider nå som blant annet fagseksjonsleder for vokal, dirigering og kirkemusikk ved Norges musikkhøgskole.