Ensemble Ernst

Ensemble Ernst ble startet i 1996 med utgangspunkt i samtidsensemblet ved Norges Musikkhøgskole. Thomas Rimul har vært dirigent fra starten av og de aller fleste musikerne har vært med siden det hele begynte. Ensemblet har spesialisert seg på musikk fra vår nære samtid, med vekt på komponister som Beat Furrer, Salvatore Sciarrino, Francesco Filidei, Carola Bauckholt, Fausto Romitelli, Jonathan Harvey og Iannis Xenakis, samt bestillingsverk av norske komponister. Bak musikernes engasjement for å spille musikken ligger et sterkt ønske om…

Sorter etter:

Ensemble Ernst ble startet i 1996 med utgangspunkt i samtidsensemblet ved Norges Musikkhøgskole. Thomas Rimul har vært dirigent fra starten av og de aller fleste musikerne har vært med siden det hele begynte.

Ensemblet har spesialisert seg på musikk fra vår nære samtid, med vekt på komponister som Beat Furrer, Salvatore Sciarrino, Francesco Filidei, Carola Bauckholt, Fausto Romitelli, Jonathan Harvey og Iannis Xenakis, samt bestillingsverk av norske komponister.

Bak musikernes engasjement for å spille musikken ligger et sterkt ønske om kommunikasjon til et bredere sammensatt publikum, noe som gjør at alt fra programsetting til presentasjon og framføring må bunne i en tydelig motivasjon.

Ensemble Ernst har mottatt svært entusiastisk mottagelse og kritikker for sin deltagelse ved mange Ultima-festivaler, og har dessuten gjennomført flere vellykkede turneer i Norge, Norden og Tyskland.

Desember 2017