Ensemble 96

Kammerkoret Ensemble 96 består i dag av 24 høyt kvalifiserte sangere og er anerkjent både nasjonalt og internasjonalt – gjennom konserter, (ur)fremføringer av samtidsmusikk og ikke minst sine prisbelønnede CD-innspillinger. Både Immortal Nystedt (2L, 2005) og Kind (2L, 2010) ble GRAMMY-nominert for Best Choral Performance i henholdsvis 2006 og 2011. Immortal Nystedt ble videre kåret til en av «Norgeshistoriens 100 beste plater» av Morgenbladet i 2011. Koret arbeider målbevisst med å opprettholde en tydelig profil som samtidsmusikk-ensemble. Nina T. Karlsen…

Sorter etter:

Kammerkoret Ensemble 96 består i dag av 24 høyt kvalifiserte sangere og er anerkjent både nasjonalt og internasjonalt – gjennom konserter, (ur)fremføringer av samtidsmusikk og ikke minst sine prisbelønnede CD-innspillinger. Både Immortal Nystedt (2L, 2005) og Kind (2L, 2010) ble GRAMMY-nominert for Best Choral Performance i henholdsvis 2006 og 2011. Immortal Nystedt ble videre kåret til en av «Norgeshistoriens 100 beste plater» av Morgenbladet i 2011.

Koret arbeider målbevisst med å opprettholde en tydelig profil som samtidsmusikk-ensemble. Nina T. Karlsen har siden 2011 vært korets faste kunstneriske leder. Hun er utdannet dirigent, sanger og musikkpedagog ved Norges musikkhøgskole.

Kammerkoret Ensemble 96 skal på et høyt kunstnerisk nivå fremføre krevende korverker med spesiell vekt på nyere musikk. Koret arbeider målbevisst med å opprettholde en tydelig profil som samtidsmusikk-ensemble. En stor del av repertoaret er skrevet av nålevende komponister. Koret har stått for en rekke førstegangsoppføringer av utenlandske komponisters verker i Norge.