Eivind Buene

Eivind Buene (f. Oslo 1973) studerte ved Norges Musikkhøgskole fra 1992 til 1998. I 1999 og 2000 var han huskomponist i Oslo sinfonietta, siden har han arbeidet som freelancekomponist, bosatt i Oslo. Han har skrevet for internasjonale ensembler og institusjoner som Ensemble Intercontemporain, London Sinfonietta, Ensemble Musikfabrik og Fondation Royaumont, og musikken hans er blitt fremført i konsertsaler som Centre Pompidou, Berlin Philharmonie og Carnegie Hall. Buene arbeider også med jevne mellomrom med improviserende musikere, og utvikler nye arbeider i…

Sorter etter:

Eivind Buene (f. Oslo 1973) studerte ved Norges Musikkhøgskole fra 1992 til 1998. I 1999 og 2000 var han huskomponist i Oslo sinfonietta, siden har han arbeidet som freelancekomponist, bosatt i Oslo. Han har skrevet for internasjonale ensembler og institusjoner som Ensemble Intercontemporain, London Sinfonietta, Ensemble Musikfabrik og Fondation Royaumont, og musikken hans er blitt fremført i konsertsaler som Centre Pompidou, Berlin Philharmonie og Carnegie Hall.

Buene arbeider også med jevne mellomrom med improviserende musikere, og utvikler nye arbeider i skjæringspunktet mellom improvisasjon og klassisk notasjon. Han har en rekke plateutgivelser bak seg, blant annet Possible Cities/Essential Landscapes, som han mottok Spellemannspris for i 2012. I tillegg til musikk har Buene skrevet tre romaner og en essaysamling – siste roman, Oppstandelse, ble utgitt i 2016.

Fra 2015 er Buene førsteamanuensis i komposisjon ved Norges musikkhøgskole.

www.eivindbuene.com