Asbjørn Schaathun

Asbjørn Schaathun (1961) er utdannet ved Norges musikkhøgskole og Royal College of Music i London. Videre studier førte ham til det franske elektro-akustiske institutt, IRCAM, i Paris. Et opphold der kulminerte i 1992 med bestillingsverket 'Double Portrait', for fiolin, ensemble og elektronikk. Schaathun har i sitt arbeide med computerstøttet komponering vært en pioner i sitt hjemland Norge. Ved siden av sitt arbeide som komponist har han dessuten skrevet en rekke artikler om andre komponisters musikk. Han er også grunnlegger av…

Sorter etter:

Asbjørn Schaathun (1961) er utdannet ved Norges musikkhøgskole og Royal College of Music i London. Videre studier førte ham til det franske elektro-akustiske institutt, IRCAM, i Paris. Et opphold der kulminerte i 1992 med bestillingsverket ‘Double Portrait’, for fiolin, ensemble og elektronikk.

Schaathun har i sitt arbeide med computerstøttet komponering vært en pioner i sitt hjemland Norge. Ved siden av sitt arbeide som komponist har han dessuten skrevet en rekke artikler om andre komponisters musikk. Han er også grunnlegger av Musikkhøgskolens Samtidsensemble og dets profesjonelle etterfølger Oslo Sinfonietta.

Som komponist har Asbjørn Schaathun mottatt en rekke priser. Blandt annet i 1991, hvor han motttok Gaudeamus-stiftelsens Louis Vuitton-pris for bassklarinett-konserten ‘Actions, Interpolations and Analyses’. I 1992 fikk han Kritikerprisen og mottok samme år Bang og Olufsens Musikkpris. Og i 2008 ble han tildelt Lindemanprisen for sitt store arbeide i norsk musikliv.

Siden 2006 har Asbjørn Schaathun vært leder av Norsk Komponistforening.