Ultima Arditti, vol.1 – Arditti Quartet

JON ØIVIND NESS: BEWARE OF DARKNESS · RAGNHILD BERSTAD: Toreuma · ROLF WALLIN: PHONOTOPE 1 · SVEN LYDER KAHRS: EIN HAUCH Umer…M NICHTS

Arditti Quartet

Første gang på plate med norsk musikk

kr 139

– Other string quartets can’t hold a candle to the Ardittis! [John Cage]

Urfremføringer hvert år under Ultima

Siden 1999 har Ardittikvartetten urfremført norske verker skrevet spesielt for dem under den årlige Ultima-festivalen for ny musikk. At festivalen har klart å etablere et slikt forhold til dette ensemblet er en helt enestående situasjon for norsk musikkmiljø generelt og for norske komponister spesielt.

Første gang på plate med norsk musikk

I 2004 får denne årlige attraksjonen en ekstra spiss, fordi Ardittikvartetten har spilt inn fire av de første kvartettene som ble bestilt i regi av Ultima-festivalen. Norsk musikk og Aurora har derved blitt beæret med et av de virkelig store verdensnavnene som målbærer for norsk kunstmusikk.

Spennende komponister

Komponistene som nå får verkene sine utgitt med Ardittikvartetten er da også noen av Norges fremste. Berstad, Ness, Kahrs og Wallin representerer fire forskjellige kunstneriske prosjekter som har vekket oppsikt både nasjonalt og internasjonalt. Det er både helt akustiske kvartetter og store elektroniske innslag på denne platen, hele tiden med strykekvartetten som utgangspunkt.

Utgivelsesdato: 11.10.2004

EAN : 7044581350355

Katalognummer: ACD5035

Priskategori : CD