• ACD5078.jpg
  • ACD5078-inlay_web.jpg
  • ACD5078-asamisimasai.jpg
  • ACD5078-Oyvind_Torvund_2015_photo_Vegard_Valde.jpg
  • ACD5078-FullSizeRender.jpg

Neon Forest Space – asamisimasa plays the music of Øyvind Torvund – asamisimasa

ØYVIND TORVUND: Plastic Waves · Neon Forest Space · Wolf Studies · Willibald Motormer… Landscape

asamisimasa

Spellemannpris 2015! Melodiske temaer og akustisk kammermusikk i folkemusikk-, punk-, eller barokkstil sammenstilles med feltopptak, lo-fi elektronikk og hjemmelagde strengeinstrumenter.

kr 139

Punk, elektronikk, folk og feltopptak. Øyvind Torvund og asamisimasa

En paradoksal sammenblanding av elementer danner grunnlaget for Torvunds musikk: Melodiske temaer og akustisk kammermusikk i folkemusikk-, punk-, eller barokkstil sammenstilles med feltopptak, lo-fi elektronikk og hjemmelagde strengeinstrumenter. Mange av stykkene hans sirkler rundt idéen om en primitiv, arkaisk musikk og det naivt idylliske. Torvund ble tildelt Arne Nordheims Komponistpris i 2012.

Siden de ble grunnlagt i 2001, har det norske ensemblet asamisimasa spesialisert seg innenfor ny musikk og avant-garde, og samarbeidet med Torvund ved en rekke prosjekter. I 2012 fikk de Spellemannprisen med debutplata »Pretty Sound». De har nå gått i Rainbow Studios og spilt inn et album med fire verk av komponisten Øyvind Torvund, som de har samarbeidet med gjennom årene. Tegneren Marc Bell har laget en illustrasjon til hvert stykke, direkte inspirert av musikken.

More

Øyvind Torvunds musikalske univers er rått og upolert. Nå har det anerkjente ensemblet asamisimasa gått i Rainbow studio men musikken hans – og resultatet er ulikt alt annet du har hørt. Tegneren Marc Bell har laget en illustrasjon til hvert stykke på utgivelsen, direkte inspirert av musikken. 14. september er det duket for releasekonsert under Ultima i Oslo, og derfra går turen videre til Nordiske Musikkdager i København og så releasekonsert 29. september på legendariske Cafe OTO i London.

I studio, og i skogen

I verket Neon Forest Space spiller musikerne sammen med et naturopptak der de imiterer ur-melodier fra skogen. I Wolf Studies blir skillet mellom dyr og mennesker utvisket og det er vanskelig for lytteren å høre forskjellen på ulvelyder og instrumenter som imiterer ulver. Plastic Waves peker mot noe kunstig, mot en verden av billige og imperfekte imitasjoner. Stykket er en slags pianokonsert der ensemblet, pianosolisten og en støygenerator gjenskaper lyden av bølger som slår mot land. Til Willibald Motor Landscape samlet Torvund opptak fra Oslos biltrafikk, racerbiler, flipperspill, barokke ornamenter og pulserende akkorder og transkriberte det hele til musikk.

Øyvind Torvund og asamisimasa

Torvund har vært huskomponist for Oslo Sinfonietta og skrevet verk for ensembler som ensemble Ascolta, Ensemble Zwischentöne, Trondheim Symfoniorkester, Plus Minus ensemble og Yarn/Wire. Han har blitt framført på Donaueschinger Musiktage, MaerzMusik, Ultraschall, Issue Project Room NY, Ultima, Transit, Huddersfield, Other Minds Festival og i Darmstadt Ferienkurse. Siden starten i 2001 har det norske ensemblet asamisimasasamarbeidet tett med Torvund ved en rekke prosjekter. I 2012 fikk de Spellemannprisen med debutplata Pretty Sound, med musikk av den danske komponisten Simon Steen-Andersen.

asamisimasa |Jan Martin Smørdal |Øyvind Torvund

Utgivelsesdato: 11.09.2015

EAN : 7044581350782

Katalognummer: ACD5078

Priskategori : CD