• ACD5077_front
  • NordicVoices_2015.jpg
  • Gisle Kverndokk
  • ACD5077_inlaycard.ai

Gisle Kverndokk: Fuge der Zeit – Nordic Voices

GISLE KVERNDOKK: Mass for six voices · The seven last words of Christ – for six singers, two string quartets and piano · Fuge der Zeit – for six singers, string orchestra and organ. Text from The Book of Ecclesiastes and poems by Paulmer… Celan

Nordic Voices · members of the Norwegian Radio Orchestra · Rolf Gupta, conductor

Nordic Voices vekker internasjonal oppsikt, ikke bare med sitt musikalske nivå, men også med sitt sterke engasjement for ny musikk.

kr 139

Ny kirkemusikk av Gisle Kverndokk for Nordic Voices

Å skrive musikk for Nordic Voices er å flytte grensene for det man tror er mulig. Gisle Kverndokk har skrevet et helt album til Norges fremste vokalensemble. Utgangspunktet for messen er en ‘Missa Brevis’ bestilt av Nordic Voices til Fartein Valen-dagene i 2002. De melodiske temaene har Kverndokk utviklet med utgangspunkt i Fartein Valens 2. klaversonate, mens tekstene er de tradisjonelle messeleddene Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus og Agnus Dei. De to verkene med orkester er ‘Fuge der Zeit’, skrevet til Gloger-festspillene i Kongsberg, og ‘Jesu Syv Ord på Korset’ – en videreutvikling av musikken til Kverndokks opera ‘Påske’, basert på Strindbergs drama, som hadde urpremiere våren 2014.

Gisle Kverndokks (1967) navn knyttes gjerne til opera og musikaler. ‘Jorden Rundt på 80 Dager’, bestilt til åpningen av det nye operahuset, er bare én av mange musikkdramatiske verk fra hans hånd de senere årene. Nordic Voices ble for 2014 tildelt den høythengende prisen "Årets Utøver" av Norsk Komponistforening for sitt arbeid med ny musikk av norske komponister.

More

Å skrive musikk for Nordic Voices er å flytte grensene for det man tror er mulig. Gisle Kverndokk har skrevet et helt album til Norges fremste vokalensemble.

Messe for seks solostemmer + to verk med orkester

Utgangspunktet for messen er en ‘Missa Brevis’ bestilt av Nordic Voices til Fartein Valen-dagene i 2002. De melodiske temaene har Kverndokk utviklet med utgangspunkt i Fartein Valens 2. klaversonate, mens tekstene er de tradisjonelle messeleddene Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus og Agnus Dei. «Det er ikke bare Fartein Valens musikk som har inspirert meg. Klangen i ordene fikk meg til å utforske klangen i vokalene, som alle har forskjellige overtoner. Det har igjen påvirket utviklingen av det harmoniske materialet.» sier Gisle Kverndokk. De to verkene med orkester er ‘Fuge der Zeit’, skrevet til Gloger-festspillene i Kongsberg, og ‘Jesu Syv Ord på Korset’ – en videreutvikling av musikken til Kverndokks opera ‘Påske’, basert på Strindbergs drama, som hadde urpremiere våren 2014.

Gisle Kverndokk

Gisle Kverndokks (1967) navn knyttes gjerne til opera og musikaler. ‘Jorden Rundt på 80 Dager’, bestilt til åpningen av det nye operahuset, er bare én av mange musikkdramatiske verk fra hans hånd de senere årene. En rekke av hans musikaler og operaer er blitt satt opp på scener i Norge, Finland, Tyskland, Sveits, Østerrike og USA. I tillegg kommer musikk til radioproduksjoner, teater og film, samt kammer- og orkestermusikk.

Nordic Voices

Nordic Voices (dannet i 1996) består av Tone Braaten, Ingrid Hanken, Ebba Rydh, Per Kristian Amundrød, Frank Havrøy og Trond Reinholdtsen. Ensemblets medlemmer er alle utdannet fra Norges musikkhøgskole og Statens Operahøgskole i Oslo. Ensemblets forkjærlighet for nitidig og kreativ konsertplanlegging, gjerne med humoren liggende under som element, gjør at de er blitt attraktive på den internasjonale konsertscenen. De har mottatt både Fartein Valen-prisen for sitt arbeid innen samtidsmusikk og Rolf Gammeleng-prisen for sine plateinnspillinger. Nordic Voices ble for 2014 tildelt den høythengende prisen "Årets Utøver" av Norsk Komponistforening for sitt arbeid med ny musikk av norske komponister.

Utgivelsesdato: 17.04.2015

EAN : 7044581350775

Katalognummer: ACD5077

Priskategori : CD