• Print
  • KJell_Tore_Innervik_Photo_Nicky_Twang.jpg

A Migrant in the New – CD and DVD-Video – Kjell Tore Innervik

CD: DAVID BRATLIE: Microwaves · ØYVIND TORVUND: The Stacks · PETER TORNQUIST: Q/Carving · RAGNHILD BERSTAD: Respicio · IVAR FROUNBERG: Waves and velocities of dawn and dusk · KJELL TORE INNERVIK: Improvisations

DVD: ROLF WALLINmer…
: Scratch · JAMES WOOD: Elanga N´Kake singing to his craft · ERIK DÆHLIN: Head on

Kjell Tore Innervik, NIME instruments [including quartertone marimba, percussion, balloons and other items hit or caressed for musical purpose] Films made by Lavasir Nordrum

NIME-instrumenter… hva er det?

kr 199

Uhørt!

Kjell Tore Innervik har lagt ut på en kunstmusikalsk oppdagelsesferd i sin utøvende virksomhet. Musikken er ny – instrumentene er nye – resultatene er uhørte! Et ufravikelig premiss for prosjektet har også vært at komponistene overlater sine stykker fullstendig til Innervik og medprodusent / tekniker Mats Claesson. Her er det altså ikke snakk om stykker som leveres av komponisten for så å fremføres på en scene –men heller en forlengelse av selve skapelsesprosessen inn i opptak- og miksestudio.

Foto- og videokunstner Lavasir Nordrum tolker den dynamiske prosessen i prosjektet gjennom sitt visuelle uttrykk. Resultatet er en 20 minutter lang kunstfilm som også inneholder tre av verkene på utgivelsen.

More

Kjell Tore Innervik har lagt ut på en kunstmusikalsk oppdagelsesferd i sin utøvende virksomhet. Musikken er ny – instrumentene er nye – resultatene er uhørte!

Hva er mulig? Hva er umulig?

NIME-instrumenter (New Interfaces for Musical Expression) er pr. definisjon nye musikkinstrumenter, – instrumenter vi aldri har hørt før. Instrumentene er resultat av nysgjerrighet knyttet til hva som kan defineres som et musikkinstrument og hvordan man kan få musikk ut av tilsynelatende «døde» ting. Denne utvidelsen av det eksisterende, og tilblivelsen av noe nytt har skjedd som en del av Kjell Tore Innerviks arbeid ved Norges musikkhøgskole, der han er førsteamanuensis i slagverk. Han har blant annet utviklet et helt nytt instrument, kalt kvarttonemarimba, som er sentral på denne utgivelsen.

Fortolkning og med-skapelse

Et ufravikelig premiss for prosjektet har også vært at komponistene overlater sine stykker fullstendig til Innervik og medprodusent / tekniker Mats Claesson. Her er det altså ikke snakk om stykker som leveres av komponisten for så å fremføres på en scene –men heller en forlengelse av selve skapelsesprosessen inn i opptak- og miksestudio.

Bilder av musikk – samarbeidet med Lavasir Nordrum

Mye av musikken på utgivelsen har utviklet visuelle elementer som viktige bestanddeler i uttrykket. Vi inviterte derfor foto- og videokunstner Lavasir Nordrum til å tolke den dynamiske prosessen i prosjektet gjennom sitt visuelle uttrykk. Resultatet er en 20 minutter lang kunstfilm som også inneholder tre av verkene på utgivelsen. En visuell og auditiv reise gjennom Kjell Tore Innerviks kunstneriske virke.

David Bratlie |Erik Dæhlin |Ivar Frounberg |James Wood |Kjell Tore Innervik |Mats Claesson |Øyvind Torvund |Peter Tornquist |Ragnhild Berstad |Rolf Wallin

Utgivelsesdato: 24.01.2011

EAN : 7044581350591

Katalognummer: ACD5059

Priskategori : CD