Z Bent – Farzane Zamen

FARZANE ZAMEN: Hero · Haram · Dance With Us · Fake Love · Forbiddenmer… Voices

Farzane Zamen · Gavin Thompson, synthesizer

Under den islamske loven i Iran har kvinner ikke lov til å synge offentlig. Dette resulterer i at Farzane ikke har muligheter til å fremføre eller publisere sin musikk lovlig i hjemlandet. Derfor må hun være undergrunnsartist i Iran.

kr 75

Sjanger: popWorld Music

Elekronisk pop med elementer fra Midtøsten.

Farzane Zamen er iransk musiker, produsent, låtskriver og sanger. Z Bent, Farzane nye EP, inkorporerer elementer av elektronisk pop og elementer fra Midtøsten – inkludert oud og darbuka. Farzane synger på engelsk, mens Habiba Makhlouf bidrar på arabisk og fransk. Under den islamske loven i Iran har kvinner ikke lov til å synge offentlig. Dette resulterer i at Farzane ikke har muligheter til å fremføre eller publisere sin musikk lovlig i hjemlandet. Derfor må hun være undergrunnsartist i Iran. Farzane valgte denne gangen ikke sitt morsmål Farsi, og forklarer: "Kvinner lider av samme årsak i mange muslimske samfunn, så jeg syntes det var bedre å være flerspråklig og forståelig for flere mennesker". Med Z Bent håper Farzane å gi stemme til Midtøstens kvinner fra ulike bakgrunner, og belyse paradoksene knyttet til oppfatninger og virkelighet.

More

Farzane Zamen er et multitalent fra Iran hvor kvinner etter islamsk lov ikke har lov å opptre offentlig med sang. Gjennom sin musikk ønsker hun å nå ut til undertrykte kvinner i muslimske samfunn verden over. Dette er hennes forsøk på å uttrykke sine opplevelser av diskriminering, mishandling og vold.

Vil gi midtøstens kvinner en stemme

Z Bent, Farzane Zamens nye EP, inkorporerer elementer av elektronisk pop og elementer fra Midtøsten – inkludert oud og darbuka. Farzane synger på engelsk, mens Habiba Makhlouf bidrar på arabisk og fransk. Farzane valgte denne gangen ikke sitt morsmål Farsi, og forklarer: "Kvinner lider av samme årsak i mange muslimske samfunn, så jeg syntes det var bedre å være flerspråklig og forståelig for flere mennesker". Med Z Bent håper Farzane å gi stemme til Midtøstens kvinner fra ulike bakgrunner, og belyse paradoksene knyttet til oppfatninger og virkelighet.
 
Z Bent er skapt av Farzane i samarbeid med den Glasgow-baserte musiker Gavin Thompson, lydtekniker Sam Smith ved Green Door Studio, og Habiba Makhlouf – egyptisk utøver og sanger.

Må skjule sine talenter i Iran

Farzane Zamen er iransk musiker, produsent, låtskriver og sanger. Hun har utgitt mer enn 15 sanger på Farsi og flere på engelsk. Men under den islamske loven i Iran har kvinner ikke lov til å synge offentlig. Dette resulterer i at Farzane ikke har muligheter til å fremføre eller publisere sin musikk lovlig i hjemlandet. Derfor må hun være undergrunnsartist i Iran. Farzane komponerer og arrangerer all musikken selv, og til nå er det meste av det hun har skapt tilgjengelige via RadioJavan.com, en persisk musikktjeneste på nett. P. i dag er hun spilt mer enn 710 000 ganger.

Støtte og residensopphold

I november-desember 2015 gjennomførte Farzane et residensopphold på 1 måned i Norge og Sverige tilrettelagt av Oslo-baserte SafeMUSE. Da gjennomførte hun sine første offentlige liveopptredener med norske og svenske artister og musikere i Bergen, Kongsberg og Malmö. Under dette oppholdet spilte hun også inn sangen "Pedar" (Far) i løpet av en studio-dag i Oslo.
 
I 2016 ble Farzane Zamen tildelt et 6 måneders residens fra Amerikanske Artist Protection Fund (Fellowship Award), og er for tiden i residens i Skottland hos Centre for Contemporary Arts (CCA-Glasgow). Farzanes APF-opphold støttes også av The Glad Café, The Green Door Studio og Paragon Music i Glasgow, og av SafeMUSE, Norge.

Farzane Zamen |Gavin Thompson |Habiba Makhlouf

Utgivelsesdato: 02.03.2018

Katalognummer: SMCD1000

Priskategori : CD