• Print
  • Ernst_Simon_Glaser_2012.jpg
  • FMKV_ubaat_05.JPG
  • Int. dirigent Peter Szilvay: CD.debuterer(m KORK): norsk 50talls
  • ACD5063_inlay_web.jpg

Zvezdochka in Orbit – Norwegian Navy Band Bergen

JON ØIVIND NESS: Zvezdochka in Orbit · FRIEDRICH GULDA: Concerto for Cello and Wind Orchestra · JAQUES IBERT: Concerto for Cello and Wind Orchestra · OLAV ANTON THOMMESSEN: The Phantom of Light – A Miniature Concerto for Cello and 2 Woodwindmer… Quintets

Ernst Simon Glaser, cello · Norwegian Navy Band Bergen · Peter Szilvay, conductor

Ernst Simon Glaser setter ny standard for Guldas cellokonsert

kr 139

Norsk fantom, fransk eleganse og ellevill cellokonsert

Cellisten Ernst Simon Glaser bryter nytt land innenfor samtidsmusikken. Spennende musikk full av kontraster og overraskelser oppstår i det originale møtet mellom en enslig Ruggeri-cello og et fullsatt musikkorps. Platen inneholder verker skrevet originalt for cello og blåseorkester, komponert av de fire komponistene Friedrich Gulda, Jaques Ibert, Jon Øivind Ness og Olav Anton Thommessen. Til sammen utgjør disse komponistene og deres verker en herlig blanding av variert repertoar. Ellers er platen full av godbiter med virtuost cellospill, fransk eleganse og den beryktede elleville cellokonserten til Gulda – der han tar inn både el-bass og trommesett i besetningen.

More

Med groove og eleganse bryter Ernst Simon Glaser nytt land innenfor samtidsmusikken – dette er en plate som inneholder mange uventede vendinger. Glaser har tatt med seg sin kraftfulle Ruggeri-cello og invitert Forsvarets Musikkorps Vestlandet med sin nye sjefdirigent Peter Szilvay med på solokonserter – med el-bass og trommesett i kompet…

Friedrich Guldas elleville cellokonsert

Gulda er kjent som en virtuos pianist og en grensesprengende utøver, blant annet for samarbeid med Chick Corea og en rekke DJer. Hans cellokonsert ble skrevet i 1980 og med legendarisk forakt for prinsipper om ‘den gode smak’ gjør Gulda som han vil i musikken! Overtyren er en rockelåt – finalen slags virtuos Sousa-marsj – med et lite jazz-område i midten – en suveren avslutning på et virtuost og meget fornøyelig verk.

I bane rundt jorden

Tittelsporet på utgivelsen Zvezdochka in Orbit er bestilt av Ernst Simon Glaser, og urfremført av ham i 2009 med FMKV/Szilvay. Tittelen viser til den siste av hundene som Sovjetunionen sendte i bane rundt jorden, bare noen uker før Gagarin ble første menneske i rommet. I begynnelsen lyder celloens flytende stemme fremmed og klagende, alltid i glissando, som jamring fra en liten hund slynget ut det uendelige verdensrommet. Eller som en plaget menneskelig samvittighet som kjenner seg uendelig liten overfor det kolossale universet, og som kjemper for å skaffe seg mer kunnskap.

Norsk fantom og fransk eleganse

Thommessens ‘The Phantom of Light’ er en miniatyr-konsert for cello og to treblåskvintetter der komponisten lar solisten utforske hele celloregisteret. Det hele utvikler seg til en jakt etter et lys som man aldri helt klarer å fange. Iberts konsert fra 1925 kan lede tankene hen til stumfilmpianistens musikalske skildring av karakterer og hendelser. Ibert utnytter de klanglige forskjellene mellom solist og orkester til fulle, og innimellom får celloen en mer akkompagnerende rolle mens treblåserne trekkes fram.

Utgivelsesdato: 16.03.2012

EAN : 7044581350638

Katalognummer: ACD5063

Priskategori : CD