• ACD5086_front_2400x2400px
  • ACD5086_inlay.jpg
  • ACD5086_Poing_in_windows_2016_photo_Geir_Dokken.jpg
  • ACD5086-POING_2016.jpg

Sur POING – Poing

HELMUT OEHRING: Sur POING · PAUL LOVENS, POING : Blow Out! · RICHARD BARRETTmer…: Cell

POING · Paul Lovens, drums (Blow Out!)

Virtuost og vilt samspill i et lydbilde ulikt alt annet. Produsert av Kåre Vestrheim.

kr 139

Virtuost og vilt fra POING.

Underlig og unik beskriver utgivelsen ‘sur POING’; et resultat av mange års samarbeid mellom trioen POING og to komponister. At Kåre Vestrheim produserer sier alt om den helt spesielle posisjonen POING har opparbeidet seg; som virtuoser i grenselandet mellom impro, samtid, lek og alvor.

De to verkene «sur POING» og «Cell» er begge bestillingsverk komponert spesielt for POING gjennom en rekke workshops i samarbeid med to veletablerte og svært originale europeiske komponister. Resultatet er en plate med et imponerende samspill og et svært egenartet lydbilde. Helmut Oehring har komponert tittelsporet “sur POING” og Richard Barrett har komponert “Cell”, mens tromme-legende Paul Lovens er med på på “Blow Out!”; en energisk fri-improvisasjon live fra MIR i Oslo. 

More

Underlig og unik beskriver utgivelsen ‘sur POING’, et resultat av mange års samarbeid mellom trioen POING og to komponister. At Kåre Vestrheim produserer sier alt om den helt spesielle posisjonen POING har opparbeidet seg; som virtuoser i grenselandet mellom impro, samtid, lek og alvor.

Biografisk verk

Den tyske komponisten Helmut Oehring (f.1961) har skapt et dobbeltportrett i tittelsporet «sur POING» (til POING) ved å kombinere trioens historie med sin egen. Stykket er en kombinasjon av lydklipp av POING som forteller om sine instrumenter, dokumentariske klipp fra deres karriere og en musikalsk samling av Oehrings eksisterende komposisjoner. «Resultatet er et underfundig og veldig personlig dobbeltportrett som ikke ligner på noe annet» forteller Frode Haltli.

Kombinasjon av komposisjon og improvisasjon

Verket «Cell» er et resultat av hele 6 års samarbeid med den walisiske komponisten Richard Barrett (f.1959), en stor helt for POING siden 90-tallet. Stykket er en kombinasjon av komposisjon og improvisasjon som tillater seg å hente energi fra begge tradisjoner, uten at lytteren nødvendigvis hører forskjellen. Det klingende resultatet er et ‘tour de force’ hvor eksplosivt og presist trio-samspill møter anarkistiske utblåsninger og etterdønninger av øredøvende stillhet.

POING – releasefest 10. mars kl. 19 på Internasjonalen

Den norske trioen har urfremført over nærmere 100 verker av komponister fra Europa, USA og Japan siden den ble dannet i 1999. Bestående av medlemmene Rolf-Erik Nystøm (saxofon), Frode Haltli (akkordeon) og Håkon Thelin (kontrabass) er POING et av skandinavias ledende ensembler innenfor samtidsmusikk. PONG er også kjent for sine sjangeroverskridende samarbeid med musikere som Maja S.K. Ratkje, Lars Lillo-Stenberg, Simone Larsen og Kouame Sereba.

Helmut Oehring |Kåre Vestrheim |Paul Lovens |POING |Richard Barrett

Utgivelsesdato: 11.03.2016

EAN : 7044581350867

Katalognummer: ACD5086

Priskategori : CD