Ståle Kleiberg: The Bell Reef – Trondheim Symphony Orchestra

STÅLE KLEIBERG: Lamento: Cissi Klein in Memoriam · Chamber Symphony, Symphony No. 2 · The Bell Reef, Symphonymer… No.1

Trondheim Symphony Orchestra · Eivind Aadland, conductor · Christian Eggen, conductor · Rolf Gupta, conductor

Skipet var blant annet lastet med kirkeklokker, og skjæret det gikk på fikk derfor navnet Klokkeskjæret. Det Debussy-aktige bildet av klokker som klinger gjennom vannmasser vekket musikalske idéer hos Kleiberg.

kr 139

Dramatisk symfonisk musikk av Kleiberg

CD´en åpner med Lamento: Cissi Klein in Memoriam. Dette er en del av en verktrilogi komponert av Kleiberg som en reaksjon på nazistiske grusomheter i Trondheim under 2. verdenskrig. Stykket tar utgangspunkt i historien om tretten år gamle Cissi Klein som høsten 1942 ble hentet ut av klasserommet sitt på Kalveskinnet skole, internert sammen med andre jødiske kvinner og barn og sendt til Auschwitz. Kleiberg framstiller denne tragedien i en dramatisk ensatsig form, basert på Mordecai Gebirtigs velkjente jiddische sang S´Brent.

Videre følger Kammersymfoni, symfoni nr. 2, bestilt av Trondheim Symfoniorkester i forbindelse med byens tusenårsjubileum i 1997. Platens tittelspor, Klokkeskjæret, symfoni nr.1, er skrevet til Stavanger Symfoniorkester i 1991. Dette tresatsige verket er inspirert av historien om et dansk skip som gikk ned utenfor Stavanger i 1537. Skipet var blant annet lastet med kirkeklokker, og skjæret det gikk på fikk derfor navnet Klokkeskjæret.

Utgivelsesdato: 27.10.2003

EAN : 7044581350324

Katalognummer: ACD5032

Priskategori : CD