Ragnar Söderlind: Sedimenti Musicali – Tchaikovsky Symphony Orchestra of Moscow Radio

RAGNAR SÖDERLIND: CONCERTO PER VIOLONCELLO E ORCHESTRA OP. 54 · SINFONIA NO. 4 "SEDIMENTI MUSICALI" OPmer…. 50

Øystein Birkeland, cello · Tchaikovsky Symphony Orchestra of Moscow Radio · Vladimir Fedoseyev, conductor

Ragnar Söderlind bryter ut av modernismen og dens begrensninger og maler store lerreter med massevis av farger i den symfoniske tradisjonen til komponister som Brahms, Bruckner, Mahler, Sibelius, Schmidt og Shostakovich.

kr 139

Ragnar Söderlind – cellokonsert og symfoni

Ragnar Söderlind er som komponist en del av de to siste århundrenes europeiske hovedstrømninger. Selv om han er åpen for hva han kan lære av modernismens eksperimenter, opplever han de dominerende retninger innen musikken de siste femti år som unødig restrektive. Han plasserer seg selv meget klart: «Det er to tradisjoner, den modernistiske og den klassiske. Jeg føler av og til at den modernistiske tradisjonen er mer intolerant fordi den ekskluderer så mye. Jeg har alltid ønsket å være inkluderende som komponist. Jeg vil bruke de impulsene jeg hører. Jeg har ikke lyst til å bli som Webern, som bare pusser diamanter. Jeg vil gjøre store lerreter, med massevis av farger.» Begge de verkene som er gitt ut på dette albumet, vitner om en slik tilnærming, samtidig som de viser Söderlinds storstilte harmoniske tenkning.

Den teknisk krevende cellokonserten faller i to store deler: den første består av tre lengre satser, en lengre scena, en utvidet kadens for solisten og en arie; den andre av en mektig Allegro appasionato-sats. Hans symfoni nr. 4, som ble skrevet like før cellokonserten, kan tolkes som en allusjon til sedimentene i symfonisk tradisjon: Brahms, Bruckner, Mahler, Sibelius, Schmidt, Shostakovich med flere.

Øystein Birkeland |Ragnar Söderlind |Tchaikovsky Symphony Orchestra of Moscow Radio |Tony Harrison |Vladimir Fedoseyev

Utgivelsesdato: 21.09.2000

EAN : 7044581350140

Katalognummer: ACD5014

Priskategori : CD