• ACD5082.jpg
  • ACD5082_inlay_web.jpg

Puzzle Wood – Natasha Barrett

NATASHA BARRETT: Little Animals · Earth Haze · Racing Unseen · Animalcules · Puzzlemer… Wood

Natasha Barrett, electroacoustic

Barretts idé er at ved å fjerne visuell informasjon, frigjør man lytterens ‘auditive fantasi’.

kr 139

Lyd fra alle kanter.

Begrepet akusmatisk lyd referer til lyd man hører, men ikke ser opprinnelsen til. Barretts idé er at ved å fjerne visuell informasjon, frigjør man lytterens ‘auditive-fantasi’. Som en mester innen elektroakustisk musikk og digital lydmanipulering er det dermed få familiære lyder eller instrumenter å spore i Barretts musikk, selv om lydkildene ofte er akustiske. Barretts verker spilles over hele verden, og hun har mottatt en lang rekke priser, deriblant Nordisk Råds Musikkpris i 2007 for verket ‘Kraftfelt’ – hennes første utgivelse på Aurora, Edvard-prisen og Giga-Hertz-prisen i Tyskland. Puzzle Wood er Barretts ellevte albumutgivelse. Natasha Barrett innehar også en doktorgrad i komposisjon og er en ledende aktør innen kontemporær akusmatisk musikk.

More

Begrepet akusmatisk lyd referer til lyd man hører, men ikke ser opprinnelsen til. Barretts idé er at ved å fjerne visuell informasjon, frigjør man lytterens ”auditive fantasi”. Som en mester innen elektroakustisk musikk og digital lydmanipulering er det dermed få familiære lyder eller instrumenter å spore i Barretts musikk, selv om lydkildene ofte er akustiske.

Barndommens skog

Tittelen Puzzle Wood refererer til en skog i Gloucestershire, England, der Barrett vokste opp, og er også denne utgivelsens nøkkelspor og eldste komposisjon. Den tilgjengelige teknologien i 1994 holdt ikke mål for å få det Barrett mente var en representativ master, og dermed kommer stykket nå for første gang i en utgave som ivaretar alle de viktige musikalske elementene.

Musique concrète

Utgivelsen består av fem verk, hvorav fire («Little Animals», «Earth Haze», «Racing Unseen: Racing Far, Racing Wide» og tittelsporet) ble komponert mellom 1994 og 97. Albumets nyeste verk, «Animalcules» fra 2010, er et bestillingsverk for Notam og er inspirert av Pierre Schaeffers ‘Cinq études de bruits’ fra 1948 – i seg selv svært viktige komposisjoner innen elektroakustisk musikk og såkalt musique concrète.

Prisvinnende komponist

Barretts verker spilles over hele verden, og hun har mottatt en lang rekke priser, deriblant Nordisk Råds Musikkpris i 2007 for ‘Kreftfelt’ – hennes debut på Aurora, Edvard-prisen og Giga-Hertz-prisen i Tyskland. Puzzle Wood er Barretts ellevte albumutgivelse. Natasha Barrett innehar også en doktorgrad i komposisjon og er en ledende aktør innen kontemporær akusmatisk musikk.

Utgivelsesdato: 08.09.2017

EAN : 7044581350829

Katalognummer: ACD5082

Priskategori : CD