• ACD5064.jpg
  • Oivind_Farmen_2010_Photo_Bernt20Kulseth.jpg

Norwegian Safari – Øivind Farmen

HÅKON BERGE: Girlander · ANTONIO BIBALO: Sonata Quasi Una Fantasia · WOLFGANG PLAGGE: Fractals · ERLEND SKOMSVOLL: Stykke for trekkspill · TERJE BJØRKLUND: Meditatio · SIGMUND LILLEBJERKA: Dazzlemer… Dance

Øivind Farmen, accordion · Elise Båtnes, violin

kr 139

Ny virtuos musikk for akkordion

En safari i nyskrevet norsk musikk for akkordeon. Seks stykker fra ulike generasjoner komponister skrevet de siste drøye 30 år, med en svært aktiv og virtuos utøver med direkte kontakt til kildene som reiseleder. Som tradisjonsinstrument finnes trekkspill i de fleste verdensdeler, og historisk kan man trekke linjer tilbake til kinesisk musikk flere tusen år før vår tidsregning. Instrumentet har en viktige plass både som solo og ensembleinstrument i dagens samtidsmusikk.

Øivind Farmen er svært allsidig på sitt instrument og virker innen mange genrer og stilarter. Med den folkemusikkbaserte trioen ”Flukt” har han vært nominert til Spellemannprisen (2009).

More

En safari i nyskrevet norsk musikk for akkordeon. Seks stykker fra ulike generasjoner komponister skrevet de siste drøye 30 år, med en svært aktiv og virtuos utøver med direkte kontakt til kildene som reiseleder.

Blomsterkrans, fraktaler og fantasi

I Håkon Berges Girlander (blomsterkrans) slynger frasene seg ut i gjentatte sirkelbevegelser, kjedet sammen til en helhet med en sirkulerende puls som minner om pustens rytme. En lignende idé om en kime som vokser og forgrener seg opptrer i Wolfgang Plagges Fractals. Plagge regisserer en dialog mellom borduntoner og lette ekkoeffekter som skaper en komponert resonans i instrumentet. Antonio Bibalos Sonata quasi una fantasia er det lengste stykket på utgivelsen. En fortelling med mange lag og mye på hjertet som folder seg ut med en eleganse og dramaturgi som vitner om komponistens befatning med musikkteater.

Stykke, meditasjon og svimlende dans

Erlend Skomsvoll spiller selv trekkspill som bi-instrument, og i sitt Stykke for trekkspill lar han den store formen flyte organisk fremover, ofte med overraskende harmoniske vendinger. I Meditatio av Terje Bjørklund får Øivind Farmen selskap av Elise Båtnes med sitt utsøkte fiolinspill. Som hos Skomsvoll er vi i et jazzlandskap, det hviler en lyrisk, nesten filmmusikalsk drømmende stemning over musikken. Til slutt griper Sigmund Lillebjerka tilbake til det folkelige, sprelske og lekende i Dazzle Dance.

Øivind Farmen

Øivind Farmen er svært allsidig på sitt instrument og virker innen mange genrer og stilarter. Han har samarbeidet om nye verker med komponister som Håkon Berge, Morten Gaathaug, Terje Bjørklund, Johan Kvandal, Fredrik Högberg og Erlend Skomsvoll. Som utøver har han samarbeidet med musikere som Elise Båtnes, Øystein Baadsvik og Ole Edvard Antonsen. Med den folkemusikkbaserte trioen ”Flukt” har han vært nominert til Spellemannprisen (2009). I 2008 ble han tildelt han to-årig arbeidsstipend fra Norsk kulturråd for utøvelse av samtidsmusikk.

Utgivelsesdato: 29.11.2010

EAN : 7044581350645

Katalognummer: ACD5064

Priskategori : CD