Mark Adderley: Bad Language – Ensemble Ernst

MARK ADDERLEY: BAD LANGUAGE · COLLISION · UNDECIPHERED TREMORS · BASS SUBSTANCES · CLOUD Omer…F UNKNOWING

Ensemble Ernst · Eirik Raude, percussion · Thomas Rimul, conductor · Gunilla Süssmann, piano

– Adderleys musikk er også barokk i sin overdådige rikdom på ideer og innfall, og i sin polyfone lagdeling hvor flere hendelser får utspille seg samtidig. [Bergens Tidende]

kr 139

Being bad

Mark Adderly følger ikke med strømmen, ser en annen vei, stopper opp ved ting andre går forbi. Og så skriver han musikk som er direkte stygg i munnen, vil noen si. Og så skriver han musikk som er direkte stygg i munnen, vil noen si. Han liker å provosere, si i mot, gå den motsatte veien. Har nesten gjort det til en rettesnor i sin musikk – opposisjonen fører komponisten Adderley med ut i ukjente farvann der han har klart å skape sine egne rammer og former. Bad Language er den første CD-utgivelsen som inneholder kun Mark Adderleys musikk.

More

Mark Adderly følger ikke med strømmen, ser en annen vei, stopper opp ved ting andre går forbi. Og så skriver han musikk som er direkte stygg i munnen, vil noen si.

Natteliv

I dag har jo det å bryte med det etablerte blitt selve normen for komponister, ja har vært det i flere tiår. Men det er måten, da vet De. Den aksepterte, intellektuelt funderte måten, gjerne underbygget av akustisk teori om overtonetetthet og spektralanalyse. En tvangstrøye så god som noen, og slett ikke noe for Mark selvfølgelig. Han bryter etiketten og starter Bad Language som om vi var på en nattklubb i Blade Runner, åpne for det natten har å by på av muligheter.

Åpenhet – i det skjulte

Denne lekne åpenheten for innfall er kanskje noe av det som gjør Mark Adderleys musikk så godt likt av musikere. Ensemble Ernst under ledelse av dirigenten Thomas Rimul fremhever også Marks evne til å skrive virtuost på en slik måte at det gir musikerne noe å strekke seg etter, samtidig som man får et musikalsk utbytte som utøver og tilhører.

Utgivelsesdato: 11.04.2005

EAN : 7044581350317

Katalognummer: ACD5031

Priskategori : CD