Kupp

Kjell Mørk Karlsen: Vision – Halgeir Schiager

KJELL MØRK KARLSEN: HOMMAGE A WIDOR OP. 81 · ORGELSYMFONI NR. 1 OP. 99 · SINFONIA ARCTANDRIAE OP. 105 (ORGELSYMFONI NR. 2) · ORGELSYMFONI NR. 3 OPmer…. 116

Halgeir Schiager, the Organ of the Basilika Verzehnheiligen, Staffelstein

Orgelet i Basilika Verzehnheiligen, Staffelstein, er restaurert i 1999, og har en unik klang. Det innehar alle de kvaliteter som må til for å kunne realisere musikk fra den store romantiske orgeltradisjonen.

kr 139 kr 90

Sjanger: OrganReligious

Kjell Mørk Karlsens orgelverker – med røtter i tradisjonen

I mer enn 40 år har Mørk Karlsen (1947) vært aktiv i norsk musikkliv, og hans omfattende produksjon inneholder symfonier, oratorier, konserter, kammermusikk, kantater og musikk for kor og orgel.

Det er noe storslagent og befriende over Kjell Mørk Karlsens orgelmusikk. Det faktum at han selv er organist, med sitt daglige virke i Asker Kirke, gir ham naturligvis de beste forutsetninger for å skrive godt for instrumentet. De fem verkene Aurora presenterer på denne utgivelsen viser imidlertid en komponist som også makter å bryte ut av de rent formale rammer som verdens største instrument setter, og skape musikk som kommuniserer direkte med tilhøreren.

Så er det også en «Rolls Royce» av et instrument som Halgeir Schiager (1955) har valgt å gjøre denne innspillingen på. Orgelet i Basilika Verzehnheiligen, Staffelstein, er restaurert i 1999, og har en unik klang. Det innehar alle de kvaliteter som må til for å kunne realisere musikk fra den store romantiske orgeltradisjonen. Schiager viser et beundringsverdig overblikk og åndsnærværelse i disse tolkningene, det er en gjennomgående nerve i spillet hans som aldri slipper taket i lytteren.

Utgivelsesdato: 07.12.2000

EAN : 7044581350201

Katalognummer: ACD5020

Priskategori : CD