Kjell Mørk Karlsen: Dolente – Vertavo

KJELL MØRK KARLSEN: SONATA MESTO FOR VIOLIN AND PIANO, OP. 96 · SONATA NOVA FOR VIOLA AND PIANO, OP. 101 · SONATA DOLORASA FOR CELLO OG PIANO, OP. 108 · STRING QUARTET NO. 1, OPmer…. 66

Vertavo: Øyvor Volle, violin, · Henninge Båtnes, viola · Bjørg Værnes, cello · Vertavo · Gonzalo Moreno, piano

Mørk Karlsens tonespråk og stil passer Vertavokvartetten meget godt; fra det eksplosivt kraftfulle til den hviskende betroelse musiseres det med klarhet og med øre for nyanser.

kr 139

Vertavo tolker Kjell Mørk Karlsen

Kjell Mørk Karlsens (f. 1947) musikk er godt kjent og mye spilt over hele landet. Dette henger sammen med Karlsens store arbeid innenfor kirkemusikken, og det faktum at han makter å skrive fullverdige verker som også amatører kan fremføre med godt klingende resultat.

Denne gangen er det imidlertid en annen side av Mørk Karlsens produksjon som presenteres; den verdslige kammermusikken representert ved to strykekvartetter og tre sonater. Musikk som søker i de innerste rom. Det er Vertavokvartetten som tolker strykekvartettene nr. 1 (Op. 66) og nr. 3 (Op. 121). Norges mest profilerte kammerensemble, henter virkelig ut musikkens fulle potensiale. Mørk Karlsens tonespråk og stil passer Vertavokvartetten meget godt; fra det eksplosivt kraftfulle til den hviskende betroelse musiseres det med klarhet og med øre for nyanser.

Utgivelsesdato: 04.05.2000

EAN : 7044581350072

Katalognummer: ACD5007

Priskategori : CD