• ACD5094_Julian_Skar_EXHAUST:RENEW_3000x3000px
  • ACD5094_inlay_web.jpg
  • Julian_Skar_2018_Photo_Geir_Dokken.jpg

Julian Skar: EXHAUST/RENEW – Ingrid Andsnes

JULIAN SKAR: EXHAUST/RENEW I-IV piano solo · piano trio · piano septet · pianomer… concerto

Ingrid Andsnes, piano · Ensemble Ernst · Thomas Rimul, conductor

Trash perfection!

kr 139

Trash perfection!

Med et bein i popen og et i samtidsmusikken, har Julian Skar stor spennvidde. Solisten på hans debutalbum som komponist en av Norges definitivt mest spennende pianister – Ingrid Andsnes. De musikalske elementene blir til når komponisten dissekerer sin egen musikalitet i en gnagende konflikt mellom intuisjon og formalisering. Samspillet mellom menneske og maskin – improvisasjon og skrevet musikk. Albumets tittel henspiller på dette; gjenfødelsen etter ødeleggelse, utmattelse eller uttømming.

Exhaust/Renew er et musikalsk arbeid som i stor grad omhandler hans egen tolkning om gjenfødelse etter ødeleggelse. Skar skriver komplekst og intenst, han bruker spilleteknikker og rytmiske grep i sin musikk som virkelig setter musikerne på prøve. Groove, puls og bevegelse! Ensemble Ernst, ledet av dirigent Thomas Rimul, er i sitt ess når utfordringene står i kø på denne måten.

12. april kl. 20 er det releasekonsert på Sentralen!

More

Trash perfection! Med ett ben i popen og ett i samtidsmusikken, har Julian Skar stor spennvidde. Solisten på hans debutalbum som komponist en av Norges definitivt mest spennende pianister – Ingrid Andsnes.

Fornyelse gjennom ødeleggelse

Sentralt i komponeringsarbeidet står Skars anvendelse av datamaskinen som en sparringspartner. Maskinens algoritmer gir komponisten svar på musikalske spørsmål og problemstillinger. De musikalske elementene blir til når komponisten dissekerer sin egen musikalitet i en gnagende konflikt mellom intuisjon og formalisering. Samspillet mellom menneske og maskin – improvisasjon og skrevet musikk. Albumets tittel henspiller på dette; gjenfødelsen etter ødeleggelse, utmattelse eller uttømming.

Ekspanderende Ensemble Ernst

Skar skriver komplekst og intenst, han bruker spilleteknikker og rytmiske grep i sin musikk som virkelig setter musikerne på prøve. Særlig fordi det underliggende kravet hele tiden er groove, puls og bevegelse. Ensemble Ernst, ledet av dirigent Thomas Rimul, er i sitt ess når utfordringene står i kø. De «låner ut» musikere til trioen og septetten før det fulltallige ensemblet trår til på det 16 minutter lange avslutningsnummeret. Temaer går igjen fra det innledende solostykket og gjennom de neste tre stykkene, med variasjoner og avvik som fengsler lytteren.

Prisvinnende a-lag inviterer til Releasekonsert 12. april på Sentralen

Julian Skar er i ung alder allerede en merittert komponist og musiker. Han er utdannet ved Norges musikkhøgskole og Universität der Künste i Berlin. Den kunstneriske produksjonen omfatter operaer og musikaler, tverrkunstneriske samarbeid med artister som Nils Bech og Susanna Wallumrød, i tillegg til partiturmusikk. Som medlem av Ensemble neoN har han vunnet to Spellemann-priser: samtidsmusikk (2016) og åpen klasse med Susanna (2013). Ingrid Andsnes er en av Norges mest ettertraktede pianister og slo for alvor gjennom med Beethovens «Diabellivariasjoner» på albumet 33+1, som hun også fremførte i Carnegie Hall. Ensemble Ernst er blant Nordens ledende utøvere av ny musikk.

12. april kl. 20 inviterer vi til releasekonsert på Sentralen – velkommen!

Elisabeth Sigrid Lie |Ensemble Ernst |Gunnar Hauge |Ingrid Andsnes |Jan Martin Smørdal |Julian Skar |Thomas Rimul

Utgivelsesdato: 13.04.2018

EAN : 7044581350942

Katalognummer: ACD5094

Priskategori : CD