• ACD5075.jpg
  • Mise en page 1
  • Jakob_Per_stones.jpg

Jakob Kullberg: Momentum – Jakob Kullberg

PER NØRGÅRD: Momentum – Cello Concerto no. 2 · ARNE NORDHEIM: Tenebrae – Concerto for Cello and Chamber Orchestra · KAIJA SAARIAHO: Amers – Cello Concerto nomer…. 1

Jakob Kullberg, cello · New Music Orchestra · Szymon Bywalec, conductor

Utgivelsen er også en markering av 80-års jubileet til en av gigantene i Skandinavisk samtidsmusikk; Per Nørgård.

kr 139

Nordheim, Nørgård og Saariaho tolkes av Jakob Kullberg

Den utsøkte danske cellisten Jakob Kullberg er en av de drivende krefter innenfor ny musikk i Europa i dag. På «Momentum» debuterer han som solist på CD og Vinyl med tre nordiske cellokonserter. Utgivelsen er også en markering av 80-års jubileet til en av gigantene i Skandinavisk samtidsmusikk; Per Nørgård. Både CD og en spesial limited edition Vinyl er bare rett og rimelig når Kullberg solo-debuterer. Han er et musikalsk fyrverkeri og uten tvil den Skandinaviske cellisten med størst innflytelse på den samtidsmusikalske scenen. Og han gjør det med nordisk musikk av aller beste merke.

More

Den utsøkte danske cellisten Jakob Kullberg er en av de drivende krefter innenfor ny musikk i Europa i dag. På «Momentum» debuterer han som solist på CD og Vinyl med tre nordiske cellokonserter. Utgivelsen er også en markering av 80-års jubileet til en av gigantene i Skandinavisk samtidsmusikk; Per Nørgård.

Per Nørgård: Momentum

Per Nørgård og Jakob Kullberg begynte å samarbeide for 15 år siden, et samarbeid som har utviklet seg år for år og resultert i en rekke verk fra Nørgård som virker å være skreddersydd for Kullbergs spillestil og uttrykk. Villskapen i dette samarbeidet har vist seg å bryte nytt musikalsk terreng, i Momentum tydelig med celloens improviserte kadenser i første og fjerde sats.

Arne Nordheim: Tenebrae

Nordheims cellokonsert ble skrevet for og urfremført av Mstislav Rostorpovich, og er kanskje best kjent gjennom Truls Mørks innspilling. Kullberg fremfører verket i en ny orkestrering av verket for sinfonietta. Tittelen ‘Tenebrae’ betyr ordrett mørke og natt – og peker videre til den romersk-katolske messen med samme navn. Celloen inntar hovedrollen i en kunstnerisk utlegning om de helt eksistensielle temaer i livet.

Kaija Saariaho: Amers

Celloen har en fremtredende plass i Saariahos verker. Denne innspillingen markerer begynnelsen på samarbeidet mellom Kullberg og komponisten, og det er all grunn til å vente at samarbeidet er verd å merke seg. Tittelen betyr ‘sjømerker’, og den marine inspirasjonen til verket høres i musikkens utforming. Celloen er naturligvis sentral i lydbildet, fra fulltonende akkorder til den skarpe klangen av sul poniticello spill.

Utgivelsesdato: 03.08.2012

EAN : 7044581350751

Katalognummer: ACD5075

Priskategori : CD