• Print
  • Knut_Vaage_2010.jpg
  • ACD5060_digipak

Gardens of Hokkaido – Bergen Philharmonic Orchestra

KNUT VAAGE: Gardens of Hokkaido – for piano and orchestra · Cyclops – for orchestra · Chaconne – for flute, harp andmer… orchestra

Bergen Philharmonic Orchestra · Gro Sandvik, flute · Turid Kniejski, harp · Einar Røttingen, piano · Ingar Bergby, conductor · Eivind Aadland, conductor · Ole Kristian Ruud, conductor

– […] herleg respektlaust mot forventingar [Aftenposten]

kr 139

Bergen Filharmoniske Orkester portretterer komponisten Knut Vaage på CD

Knut Vaage er en av komponistene i dag som aktivt når ut til publikum med sin musikk gjennom mange kanaler. Prosjekter for barn og unge, kormusikk, opera-premiere med Veslefrikk i nå i september; og her er Bergen Filharmoniske Orkester klare med en virkelig imponerende orkesterplate signert Vaage.

Utgivelsen plasserer Knut Vaage blant våre fremste orkesterbehandlere i dag, med en virtuos bruk av symfoniorkesterets mange virkemidler. Vaages røffe og viltvoksende musikk treffer Bergen Filharmoniske på hjemmebane, og resultatet er årets tøffeste orkesterplate.

More

Knut Vaage er en av komponistene i dag som aktivt når ut til publikum med sin musikk gjennom mange kanaler. Prosjekter for barn og unge, kormusikk, opera-premiere på Veslefrikk i september, og nå er Bergen Filharmoniske Orkester klare med en virkelig imponerende orkesterplate signert Vaage.

Hokkaidos hagar

Denne konserten for klaver og orkester er skrevet til pianisten Einar Røttingen og BFO. Ideen til verket kom på en togreise til øya Hokkaido i Japan. Og en reise i høy hastighet gjennom et landskap kan være en god beskrivelse på opplevelsen av å lytte til denne musikken. Vi kan få følelsen av å være nesten farlig nær noe som er i rask og kontinuerlig forandring i et stadig skiftende lydlandskap, hvor musikalske tema og materiale kan erindres gjennom et filter av glemsel.

Kyklop og Chaconne

Kyklopen, den enøyd kjempen, kjenner vi fra gresk mytologi. Vaages orkesterverk griper tilbake til mytologiens verden som en strukturell idé; og vi tar del i dragkampen mellom kaos og konsentrasjon. Kyklop ble bestilt av dirigenten Eivind Aadland. Chaconne er en tradisjonell komposisjonsform der en akkordrekke gjentas, og danner grunnlaget for variasjon. I Vaages Chaconne får hvert avsnitt sin spesifikke karakter, og måten de ulike avsnittene er i dialog med hverandre blir både et formskapende element, og byggestener til en musikalsk dramaturgi. Hele tiden bygger Vaage opp sine scener med sanselige klanger. Chaconne ble laget på bestilling fra BFO og solistene Turid Kniejski og Gro Sandvik.

Knut Vaage

Vaage (1961) bor og arbeider i Bergen, hvor han livnærer seg som komponist. Han arbeider innenfor forskjellige musikalske stilarter og utforsker gjerne grenselandet mellom improvisert og komponert musikk. Hans musikk fremføres ofte av orkestre, kor og kammerensembler både i inn og utland. I disse dager arbeider han med en ny fullskala opera for Den Norske Opera, i tekstlig samarbeid med Torgeir Rebolledo Pedersen.

Utgivelsesdato: 01.11.2010

EAN : 7044581350720

Katalognummer: ACD5072

Priskategori : CD