Egil Hovland: Concertos. – Stavanger Symphony Orchestra

EGIL HOVLAND: Concerto for Trombone & Orchestra, Op. 76 (1972) · Concerto for Piccolo Flute & Strings · Concerto for Violin & Orchestra, Op. 81mer… (1974)

Alexander Dmitriev, conductor · Per Brevig, conductor · Isaac Schuldman, violin · Stavanger Symphony Orchestra

Tre av Egil Hovlands vakre og lyttervennlige konserter, fremført av Stavanger Symfoniorkester og Moskva Symfoniorkester.

kr 139

"Ny vin på gamle krukker"

Egil Hovland har komponert syv konserter. På tross av et tidsspenn på nærmere 30 år finnes det påfallende likhetstrekk mellom verkene. Han kan ha vært i forskjellige stilfaser, men i konserten har han alltid vendt tilbake til det samme komposisjonsmønsteret; solostemmen er instrumentvennlig og idiomatisk utformet, orkesterfargene er utnyttet på en fantasifull og fargerik måte, yttersatsene preget av en pådrivende motorikk med danseaktige og humoristiske temaer, som bare til avveksling avbrytes av mer såre toner, av stillhet og kontemplasjon. På dette albumet får vi høre tre av Hovlands vakre og lyttervennlige konserter, fremført av Stavanger Symfoniorkester og Moskva Symfoniorkester.

I motsetning til et symfonisk verk som ”Lamenti” ønsker ikke Hovland å tolke livets dypeste problemer. Han krever heller ikke høyeste konsentrasjon om intrikate musikalske problemstillinger. Konsertene er ikke ny musikk i radikal forstand, men ”ny vin på gamle krukker”, som han selv en gang uttrykte det.

Alexander Dmitriev |Andrew Cunningham |Arild Erikstad |Egil Hovland |Isaac Schuldman |Per Brevig |Stavanger Symphony Orchestra

Utgivelsesdato: 01.10.1998

EAN : 7044581350041

Katalognummer: ACD5004

Priskategori : CD