• Basic RGB
  • Basic RGB
  • ACD5102-Glorvigen20_Brantelid_2018_photo_Geir_Dokken.jpg

Buenos Aires · Paris · Chicago – Per Arne Glorvigen

PER ARNE GLORVIGEN: Dos Noruegos en Buenos Aires · Scènes de Bistrot · Very early Morningmer… Blues

Per Arne Glorvigen, bandoneon · Andreas Brantelid, cello · Norwegian Chamber Orchestra

Med sin smittende blanding av humor og alvor griper Glorvigen tak i lytteren umiddelbart.

kr 139

Per Arne Glorvigen er klar med sitt debut-album som komponist.

En blendende virtuos musiker med en solid porsjon humor og galskap, det er slik vi kjenner ham. Han har fått med seg Nordens fremste kammerorkester og den mest løsslupne og lekne cellisten i dag i en forrykende dobbeltkonsert og finstemte duoer. Per Arne fornekter seg ikke, så her gjelder det å holde seg godt fast og henge på! Hvis noen skulle være i tvil; det er TANGOEN som ligger Per Arnes hjerte nærmest! I mer enn 25 år har Per Arne Glorvigen vært blant de mest sentrale bandoneonister i verden, bl.a. med flere utgivelser og nærmere 100 konserter med den legendariske fiolinisten og Piazzolla-fortolkeren Gideon Kremer bak seg. Det er også tangoen som er jordsmonnet hans egne komposisjoner gror ut av. Cellisten Andreas Brantelid er blant de mest etterspurte Skandinaviske solistene i dag med sin helt spesielt fargerike klang og engasjerende personlighet. Det Norske Kammerorkester har bygget seg et ry blant de fremste kammerorkestrene i verden, med god tradisjon for å bidra sammen med de fremste solistene og komponistene i Norge.

More

Per Arne Glorvigen er klar med sitt debut-album som komponist. En blendende virtuos musiker med en solid porsjon humor og galskap, det er slik vi kjenner ham. Han har fått med seg Nordens fremste kammerorkester og den mest løsslupne og lekne cellisten i dag i en forrykende dobbeltkonsert og finstemte duoer. Per Arne fornekter seg ikke, så her gjelder det å holde seg godt fast og henge på!

Springsteen og Messiaen

’Klasseskille; eg har aldri likt ordet, korkje i samfunnet eller i musikken’. I en informativ og underholdende liner note forteller Per Arne hvordan han lar seg inspirere av at den klassiske musikken opp igjennom årene stadig har latt seg influere av populærmusikken. Debussy skrev ’cakewalks’, Stravinsky ragtime og tango. Weill, Gershwin og Bernstein lar blandingen bli stilistiske kjennetegn for sin musikk. På den andre siden finner vi bl.a Procol Harum, Beatles og Pink Floyd som alle henter inspirasjon fra Bach og andre klassikere. ‘Eg ser på meg sjølv som ein audmjuk avtakar etter alle desse fantastiske musikarane og i «Dos Noruegos en Buenos Aires» har eg i 3. sats medvite sitert to komponistar – Bruce Springsteen og Olivier Messiaen – for å bryte ned klasseskillene i musikken min.’

‘To nordmenn i Buenos Aires‘ – kontrastfull, nådelaus, sjarmerande og vakker

‘Tittelen er ein hyllest til Gershwin sin Ein Amerikanar i Paris. Med litt kursendring og inflasjon så blir det To Nordmenn i Buenos Aires. Verket åpnar med bandoneonet, sjølve lyden og sjela til byen. ‘Klangen er som staden; kontrastfull, nådelaus, sjarmerande og vakker.’ Konsertens 3. sats har tittelen JODA, eit ord som i byen betyr fest, tull eller spøk. Anmelderen fra franske Diapason var meget begeistret under Stavanger Kammermusikkfestival i 2017: ’En oppdagelse: komposisjonstalentet til bandoneonisten Per Arne Glorvigen som inkluderte Anderas Brantelids cello i en super dobbeltkonsert med tittelen Dos Noruegos en Buenos Aires (To Nordmenn i Buenos Aires) som gjennomgikk på en svært personlig måte, såvel inderlig som lekent, stemningene i tango og milonga.’

Per Arne Glorvigen & Co

Per Arne Glorvigen utstråler en urkraft – både i sin person og i sin musikk. Med sin smittende blanding av humor og alvor griper han tak i lytteren umiddelbart. Har du ikke opplevd Glorvigen live enda, ja da har du en stor opplevelse i vente! Cellisten Andreas Brantelid er blant de mest etterspurte Skandinaviske solistene i dag med sin helt spesielt fargerike klang og engasjerende personlighet. Det Norske Kammerorkester har bygget seg et ry blant de fremste kammerorkestrene i verden, med god tradisjon for å bidra sammen med de fremste solistene og komponistene i Norge.

Utgivelsesdato: 01.02.2019

EAN : 7044581351024

Katalognummer: ACD5102

Priskategori : CD