• PSC1363_Sandra_Lied_Haga_NY3
  • Tøyen_fil_og_klafferi_photo_Anna-Julia20Granberg_BLUNDERBUSS.jpg

Botanisk hage – Tøyen Fil og Klafferi (TFK)

Hafdís Bjarnadóttir – Sumar · Carola Bauckholt – Luftwurzeln · Kristine Tjøgersen – Radiolarie · Klaus Ellerhusen Holm – Chinese Telephone · Ylva Lund Bergner – Achenar · Lars Skoglund – Radiomer… Days

Tøyen Fil og Klafferi: Hanne Rekdal – flutes and bassoon · Kristine Tjøgersen – clarinets · Eira Bjørnstad Foss – violin · Tove Margrethe Erikstad – cello

– Debutplata til Tøyen Fil og Klafferi er en forunderlig oppdagelsesferd i samtidsmusikkens mange ansikt. Men mest av alt er dette en helhetlig tenkt plate, med musikere som suverent behersker sine instrumenter og musikken de spiller, og det er en plate som tegner et rikt bilde av unge samtidskomponister. [Magnus Andersson / www.musikkritikk.no]

kr 175

Et visuelt og intimt musikkutrykk

Organisk musikk i ordets rette forstand. Ensemblet Tøyen Fil og Klafferi har en inngang til sin musisering som skiller seg ut. På sitt debutalbum åpner de portene til Botanisk hage med et visuelt og intimt musikkutrykk. Botanisk hage ligger på Tøyen midt i Oslo. Hagen huser 5500 ulike arter og sorter planter, og er en magnet for fugler og mennesker midt i byen.

Botanisk hage er også tittelen på debutalbumet til Tøyen Fil og Klafferi, der ensemblet byr på seks nye verk som alle har hentet inspirasjon fra biologi og levende materie. Albumet gis ut som vinyl og online. De seks verkene på plata er av komponistene Hafdís Bjarnadóttir, Carola Bauckholt, Kristine Tjøgersen, Klaus Ellerhusen Holm, Ylva Lund Bergner og Lars Skoglund, der hvert verk skaper sitt eget særegne lydlandskap.

Med utgivelsen følger spennende verkomtaler av biolog og forfatter Hanna Bjørgaas, og et kart som plasserer musikken på spesifikke steder i Botanisk hage. I tillegg til å være informativt innbyr dette til en nesten programmatisk opplevelse av disse verkene og en invitasjon inn i musikken.

More

Organisk musikk i ordets rette forstand. Ensemblet Tøyen Fil og Klafferi har en inngang til sin musisering som skiller seg ut. På sitt debutalbum åpner de portene til Botanisk hage med et visuelt og intimt musikkutrykk.

Vitamintabletter og fluebindekurs

Tøyen Fil og Klafferi tar deg med på fluebinderkurs, stjernetitting, radiobingo og hviskeleken. Lytt til bruset fra vitamintabletter og islandske geysirer, og opplev lyden av sommer og insekter, av luftrøtter og nasjonalsanger til land som ikke lenger eksisterer.

Klangen av Botanisk hage

Albumet gis ut som vinyl og online. De seks verkene på plata er av komponistene Hafdís Bjarnadóttir, Carola Bauckholt, Kristine Tjøgersen, Klaus Ellerhusen Holm, Ylva Lund Bergner og Lars Skoglund, der hvert verk skaper sitt eget særegne lydlandskap. Med utgivelsen følger spennende verkomtaler av biolog og forfatter Hanna Bjørgaas, og et kart som plasserer musikken på spesifikke steder i Botanisk hage. I tillegg til å være informativt innbyr dette til en nesten programmatisk opplevelse av disse verkene og en invitasjon inn i musikken.

Tøyen Fil og Klafferi

Fabrikkarbeiderne i Tøyen Fil og Klafferi deler en stor lidenskap for å utvikle og fremføre ny musikk. Siden starten i 2010 har ensemblet hatt samarbeid med en lang rekke komponister, og deltatt ved festivaler som PhonoFemme i Wien, Only Connect, Atalante i Gøteborg og Ultima. Ensemblet består av Hanne Rekdal – fløyter og fagott · Kristine Tjøgersen – klarinetter · Eira Bjørnstad Foss – fiolin · Tove Margrethe Erikstad – cello.

Jan Martin Smørdal |Tøyen Fil og Klafferi (TFK)

Utgivelsesdato: 19.06.2020

EAN : 7044581351031

Katalognummer: ACDLP5103

Priskategori : LP