Bad News from the Desert – Norwegian Army Band, Bergen

JAMES CLAPPERTON: Songs of Dances and Death · JON ØIVIND NESS: Bad News from the Desert · KNUT VAAGE: Breaking Another Wallmer… ·

Norwegian Army Band, Bergen · Rolf Borch, clarinet · Peter Szilvay, conductor

Forsvarets Musikkorps Vestlandet viser hvor bra et korps faktisk kan høres ut.

kr 139

Bestillingsverk som sprenger grensene

Endelig et korps som har kommet seg inn fra gata! FMKV tok med seg disse tre nye verkene inn i studio, og resultatet er en tight og tøff produksjon som viser hvor bra et korps faktisk kan høres ut.

Korpset og dirigent Szilvay vil gå nye veier i sitt arbeid, og det har de absolutt fått til med denne utgivelsen. I musikken kan lytteren høre dyp frustrasjon over amerikansk utenrikspolitikk, inspirasjon fra Sjostakovitsj og en generell frigjørende glede over å kunne skrive musikk for korps som beveger seg langt vekk fra det man kan kalle korpsmusikk!

Alle de tre verkene er bestilt av FMKV, og komponistene har virkelig tatt utfordringen om å skrive nytt for korps alvorlig. Vaages Breaking Another Wall gir allerede i tittelen en pekepinn om at her utfordres det etablerte. Songs and Dances of Death henter sin tittel fra en serie sanger av Mussorgsky, og Clapperton har i intervjuer sagt (opprinnelig mest som en spøk) at de frustrasjoner som kommer til uttrykk i stykket var rettet mot Margaret Thatcher – og de grusomme konsekvensene ved erklære krig.

Utgivelsesdato: 11.10.2007

EAN : 7044581350539

Katalognummer: ACD5053

Priskategori : CD