Antonio Bibalo; Arne Nordheim – Norwegian String Quartet

ANTONIO BIBALO: STRING QUARTET. MOVEMENT I · STRING QUARTET. MOVEMENT II · ARNE NORDHEIM: STRING QUARTET. LENTO QUASI UNA IMPROVISAZIONE · STRING QUARTET. INTERMEZZO · STRING QUARTET. EPITAFFImer…O ·

Norwegian String Quartet

Norwegian String Quartet fremfører her to av Norges mest sentrale komponisters strykekvartetter!

kr 139

Arne Nordheim og Antonio Bibalo

Norwegian String Quartet fremfører her to av Norges mest sentrale komponisters strykekvartetter!

Antonio Bibalo er en karakteristisk internasjonalist i norsk musikk, og en original og fantasifull komponist som har satt et betydelig preg på norsk musikk. Selv om han kanskje er mest kjent som musikkdramatiker, med store suksesser i utlandet som senere importeres hjem til Norge, har han også skrevet en rekke viktige instrumentalverker. Her får vi høre hans strykekvartett, et drama skrevet i en vanskelig periode i hans liv: de dramatiske følelsene er vevet inn i hans teknikk, og det sterke indre skal reflektere eget mot.

Arne Nordheim har vært en markant skikkelse i norsk musikkliv som en komponist som tråkker opp nye spor. Han har en omfattende og rik produksjon innen mange genrer, men det er tydelig overvekt av orkesterverker. Her får vi derimot høre hans strykekvartett, et verk som tydelig peker framover med mange av hans typiske ”Nordheimske” vendinger.

Antonio Bibalo |Arne Nordheim |Arne Peter Rognan |Norwegian String Quartet

Utgivelsesdato: 08.01.1992

EAN : 7044581349151

Katalognummer: NCD4915

Priskategori : CD